Viikon Kovin Biisi: VKB 19/24

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 19/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 27.5.2024 – 30.5.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 22. ehdokkaat

1) Mercyside – My Dark Sin

5.4.2024 julkaistun EPn viimenen muttei vähäisin raita!

2) Recoilette – Venus And The Moon

Tällä 26.4. julkaistulla Recoiletten debyyttisinglellä Twin Peaks kohtaa Nordic noirin.

3) Nocebo – Huuto hulluuteen

Nocebo on Lahtelainen raskaalla soundilla soittava Rock n Roll yhtye.Ensimmäinen lohkaisu tulevalta pitkäsoitolta, joka ilmestyy loppuvuodesta.

4) The Reality Machine – Rainmaker

The Reality Machine kumartaa perinteikkään Heavy Metallin juuria ja nojaa isoihin melodisiin kertosäkeisiin sekä tarttuviin riffeihin.
Rainmaker on The Reality Machine-yhtyeen debyyttisingle tulevalta EP:ltä, joka julkaistaan perjantaina 24.5.

5) Baikal – Sut luotiin lumoamaan

Baikal heittäytyy väkevään ilmaisuun kuluvan vuoden ensimmäisellä singlellä, joka kantaa paljonpuhuvasti nimeä Sut luotiin lumoamaan. Musiikillisesti kappale kulkee maisemissa, joista on aistittavissa elementtejä suomirockista, slaavi-iskelmästä ja jopa menneitten vuosikymmenten brittimetallista. Tämä yhdistelmä tutuin Baikal-keinoin toteutettuna ja liitettynä tarinaan tummanpuhuvasta romanssista mystisen naishahmon myötä, on omiaan tarjoamaan mieleenjäävän kokemuksen kuulijalleen.

6) Patu ja sen kaveri – Saunan jälkeen

Bilepopin sanansaattajien parisuhde terapiaa. Viikonloppuna ja Saunan jälkeen ratkotaan parisuhteen viikon patoumat henkisellä ja fyysisellä tasolla. Karkkipäivä ei ole jokapäivä! Voiko jollain olla pelkät valot päällä? No, anyway ….Vaakamambo onkin varsin yleistä noin niinku saunan jälkeen. Huh huh – Patu –

7) Annika H – Voitko ottaa kädestä

Indieartisti-lauluntekijä Annika H julkaisi Voitko ottaa kädestä -singlen 10.5. Annika H:n kirjoittama kantri-vivahteinen popkappale kertoo tosirakkauden löytämisestä aikuisella iällä ja sen on tuottanut Timo Ruokola. Kyseessä on kolmas singlelohkaisu kesällä 2024 julkaistavalta rakkausteemaiselta EP:ltä. Annika H keikkailee aikuisista naisista koostuvan bändinsä kanssa.

8) Miss Vain – One to Burn

One to Burn kertoo tarinan oman elämänsä impulsiivisesta antisankarista, joka depressioissaan ja haastavissa ihmissuhteissaan räjähdellen on polttaa koko maailman ympäriltään. Kappale on verrattain helposti lähestyttävä, tarttuvine ja melodisine kertosäkeineen.

9) Pauli Leppänen – Kanttarellikeittoa

Parisuhde-eroista on jokunen biisi tehty. Tässä näkökulma on lempeän ymmärtäväinen ja maustettu huumorilla.

10) Nymfiparakiitti – Tervemenoa vaan

Nymfiparakiitti on keväällä 2023 perustettu Jyväskyläläinen powerpop/indierock -yhtye. Yhtyeen naivistis-eksistentiaalinen musiikki pohjautuu alkujaan synth-pianon tunnelmointiin, kitaran/basson riffittelyihin sekä melodiseen haikeuteen verhottuun laulantaan. Yhtyeen 10.5.2024 julkaistu ensisingle ”Tervemenoa vaan” kertoo turhauttavasta ja synkästä elämäntilanteesta, jonka kertoja aikoo jättää taakseen uskoen ansaitsevansa parempaa.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Gentlemen, start your engines!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img