Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 31/23)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 4.12.2023 – 7.12.2023 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 49. ehdokkaat

1) EGRES – Higher Beings

Higher beings, a new single from EGRES, is a flamboyant, rumbling and heartfelt adventure composed and written with blood of the heart. The song is like an album in the form of one track and marks the new chapter in EGRES’ saga.

The music has cinematic ambient and elements of musical theater with sophisticated orchestration and plenty of dialogue between the instruments. The story is about an individual’s awakening in a sick hierarchy.

2) Lopunajan viihdeorkesteri – Mitä mielessäs näit?

Mitä mielessäs näit? -kappaleen kuunteleminen tuo yleensä lohdullisen ja hyvän mielen. Se hauskuttelee meidän tekemillä ylilyönneillä, ja muistuttaa, että muutos mahdollista tehdä. Biisi operoi juurirockin taajuuksilla. Se on Lopunajan viihdeorkesterin alkuvuodesta ilmestyvän Tuleva uni -esikoistäyspitkän ensimmäinen sinkku.

3) Sanna-Maria – Hiekkatie

11.11. Julkaistu Hiekkatie saanut viikon sisään yli 20 000 kuuntelukertaa somessa. Tästä uusi kappale skabaan!!

4) Loiste – Sinä olet kaunis

Sinä olet kaunis biisi kertoo miten kaunis nainen voi olla

5) Drontti Edvard – Vieläki Paras

Välillä menee putkeen. Fiilis katossa, kaikki on mahdollista. Vieläki Paras on fiiliksistä, kun noustiin syvimmältä pohjalta nopeesti elämän huipulle.

6) Alkemistit – Vartija

Vartija on ensimmäinen lohkaisu Alkemistien tulevalta Mystica albumilta. Vaikka biisi onkin tunnelmaltaan vuodenaikaan nähden sopivasti synkissä vesissä uiskenteleva, niin silti kaiken synkkyyden keskellä on myös pienen pieni valo, jota kohti pyritään. Jokainen on oman vankilansa vartija ja avaimet.

7) After Infinity – I Surrender to You

Nyt piikitetään adrenaliinia perinteisen suomalaisen power metalin ystävien verisuoniin! Ruisku on ladattu tarttuvilla melodioilla, korkeilla kiekaisuilla sekä nopeilla kitarasooloilla ja tupliakin poljetaan ihan kyrsänä.

8) Markus Asunta – Annikki Tähti

Hilpeän melankolinen sutikomppiralli Annikki Tähti vie meidät aikaan, jolloin kappaleen nimitaiteilija eli, valuutta oli markka ja mahtavatkin levyt päätyivät Anttilan alelaariin.

9) Aleksitymia – Tupakkaa ja mansikoita

Biisin työnimenä oli ”uninen autolla-ajobiisi”. Se tavoittaa biisin tunnelman hyvin.

Instrumentteina biisissä kuullaan muun muassa karkkipaperia, Helsingin lokkeja ja kitaroita.

Kuvan koira ei liity kappaleeseen, mutta on söpö.

10) JJJ Experience – Nistit

Nistit on lohkaisu vastikään julkaistulta EP:ltämme, joka kantaa nimeä Lapua Magnum. Nistit kertoo ihmiselämän karuudesta molemmista vinkkeleistä, sekä siitä, että joskus ensimmäisenä mieleen tuleva ajatus asioiden oikeasta laidasta voi olla oikea.

JJJ Experience – Rokkia paremman tekemisen puutteessa jo vuodesta 2020

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli