Gunship – Unicorn (2023)

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Gunship on vuonna 2014 Dan Haighin ja Alex Westawayn pystyyn pistämä pääasiassa synthwavea esittävä brittiläinen orkesteri, jonka kokoonpanoon myöhemmin liittyi Alex Gingell. Bändin musiikki on oikeastaan yhdistelmä mukavan futuristista menoa kasarimusan tunnelmissa.

Itse pääesittäjien lisäksi levyllä mukana olevien vierailevien artistien laatu ja määrä on melkoinen: John Carpenter (jota tuskin tarvitsee esitellä), Dave Lombardo, Carpenter Brut, Tim Cappello (The Lost Boys), Britta Phillips, Charlie Simpson (Fightstar, Busted), Power Glove, Gavin Rossdale, Health, Milkie Way ja Lights.

Unicorn tuli itselleni mieluisana yllätyksenä, sillä en ole ollut varma kuinka aktiivinen Gunship on tällä hetkellä. Pari maukasta yksittäistä kappaletta kuten Monster in Paradise olen kuullut vuoden kuluessa ja etenkin tuo iski hienon videonsa kanssa todella lujaa. Kuitenkin nykyään monet bändit tiputtelevat lähinnä yksittäisiä biisejä nettiin varsinaisten täyspitkien sijaan, joten välillä voi vain arvailla onko materiaalia tulossa koska, missä formaatissa jne.

Vai onko esimerkiksi jokin artisti tauolla vai aikamatkailemassa, sillä välillä porukkaa katoilee ja ilmestyy yhtäkkiä takaisin kehiin todella satunnaisesti.

Kyberpunkkia ja saksofoni neonvaloissa

Siinä missä pidän paljon Perturbatorin rajummasta ensimmäisen Terminator -elokuvan mielimaisemissa liikkuvasta elektronisesta musiikista, voisi Gunshipiä kuvailla edellä mainitun artistin lempeäksi pikkuserkuksi maustettuna laajemmilla elementeillä, kuten vokaaleilla, kitaroinnilla, kivalla bassottelulla, puhallinsoittimilla yms.

Pääasia Unicornilla musiikillisesti kuitenkin on mukavan kaihoisa kasaria henkivä elektroninen äänimatto ja laulusuoritukset efekteineen. Erikseen on pakko mainita aivan mahtava saksofonirevittely, jota voi nauttia esimerkiksi hauskasti nimetyssä Nuclear Date Night -kappaleessa!

Yksi mielenkiintoinen plussa on myös se, että levyn materiaalia voi oikeastaan tanssia, kuunnella cruisaillessa öisellä maantiellä tai fiilistellä lattialla makoillessa. Eli choose your weapon & mindset.

Holographic Heart

Siinä missä yleensä tämän tyyliset kuuntelemani artistit ovat melko kylmänviileitä, Unicornilla vallitsee lohdullinen tunnelma ja tällaista musiikkia onkin mukava kuunnella, jos alkaa turha synkkyys iskemään. Oma suosikkini platalta on DooM Dance, jossa mukana ovat taiteilemassa Carpenter Brut ja Gavin Rossdale.

Gunshipin Unicornilla yksikään biisi ei sinänsä nouse liikoja muiden yläpuolelle kunnolla, mutta tämän koen ehdottomana vahvuutena, sillä kokonaisuus on todella toimiva ja kappaleissa on mukavaa vaihtelua. Taustalla tapahtuu jatkuvasti myös vaikka mitä, joten nyansseja piisaa vaikka muille jakaa.

Ehdoton levysuosittelu siis tämän vuoden loppupuolelle! Veikkaisin tämän julkaisun soivan jatkossa useammankin kerran kaiuttimistani ajan kuluessa.

– K.Leijala

spot_img
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli