Viikon Kovin Biisi: VKB 32/23

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 32/23)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 11.12.2023 – 14.12.2023 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 50. ehdokkaat

1) Gardenhead – Neon Judas

Gardenhead on tyylikästä metallin kanssa flirttailevaa rockia soittava yhtye, jonka monipuolinen musiikki sinkoilee flamenco-rytmeistä stonerpaahtoon. Vaikka bändi ulottaa köynnöksensä moneen genreen, ovat biisit silti tarttuvia ja tyyliteltyjä kokonaisuuksia joissa melodiat ja ammattimainen tuotanto ovat pääosassa. Neon Judas on poukkoileva proge-eepos bändin tulevalta esikoisalbumilta. Biisin tekstissä pohditaan ihmisen ja Jumalan valtasuhteen epäoikeudenmukaisuutta.

2) Amber Shadows – Mä en tanssi enää koskaan

Pahaa enteilevästi eteenpäin rullaava bassonjyske vie sinut kauas menneisyyteen, pikkukaupungin yökerhon tanssilattialle kello kolmelta aamuyöllä. Viimeinen hidas särkyy viiltävän rock-kirkaisun myötä pieniksi sirpaleiksi pitkin lattiaa. Päätät, että et tanssi enää koskaan.

Amber Shadows yhdistää CMX:stä inspiroituneita lyriikoitaan Soundgardenia muistuttavaan mystiseen äänimaisemaan, joka on dynaaminen sekoitus tarttuvia riffejä, utuista fiilistelyä ja turpiinvetomättöä.

3) ANTHUAN – Sydäntä särkee

Rakkaus voi olla kivuliasta ja silloin se voi myös olla vaikea kohdata.
Vaikeinta on päästää irti tunteesta ja jatkettava yksin elämän uusiin seikkailuihin.

4) Toyotan Takavalot – Katse

Suomirock ei ole kuollut!

5) Aamurusko – Aamu nousee

Aamuruskon kolmas single ennen Taivaankehrä-EP:tä. Indiefolkin, kansanmusan ja americanan ystäville!

6) Hämyrä – Kuka olet todella

Kuka olet todella on osa mystistä temaattista kokonaisuutta nimeltä Harha, joka on hämyrock-yhtye Hämyrän juuri julkaistu kakkosalbumi.

7) Miisa May – Joulu baarissa

Joulu baarissa syntyi syksyllä 2023 Miisa Mayn unessa, josta hän heräsi aamuyöllä kirjoittamaan melodian, soinnut ja osan sanoista ylös. Työstettyään biisiä oli selvää, että laulun sanoma on tärkeä sekä ajankohtainen. Miisa haluaa kappaleellaan muistuttaa, että joulu ei ole kaikille onnellista aikaa, ja kannustaakin siihen kykeneviä lahjoittamaan joulun hyväntekeväisyyskeräyksiin.

(sän. san. sov. tuotanto, äänitys, laulu ja soitto: Miisa May; miksaus: Christian Pulkkinen)

8) Keisari Irwiö – Kop Kop Kop

Keisari Irwiö julkaisi uutta joulumusiikkia.
Joulun kappaleeksi 2023 valittiin: Kop Kop Kop
Säv. Irwin Goodman, san. Emil von Retee, sov. Jari Holm

9) Sauli Toivo – Älä luovuta

Sauli Toivo on omakustanne artisti joka sanoittaa ja säveltää itse alusta loppuun biisinsä. Tämä ’Älä luovuta biisi’ on voimabiisi teille kaikille❣️Ei luovuteta ????

10) Mika Kitka – Joulun valo

Hyvinkääläinen laulaja-lauluntekijä Mika Kitka julkaisi 1.12.2023 kahden biisin joulusinglen, jonka nimikappale Joulun valo edustaa perinteisempää iskelmällistä joululauluperinnettä höystettynä kevyellä country-twistillä.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img