John Smith Rock Festival – Laukaalainen rockfestivaali vetoaa helppoudellaan

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

John Smith Rock Festival on hyvässä maineessa. Kaaoszine-sivustolla se on äänestetty jo kolme kertaa putkeen parhaaksi kotimaiseksi rockfestivaaliksi. Soundi-lehden lukijat ovat valinneet sen jo useamman kerran parhaaksi kotimaiseksi festivaaliksi, genrestä riippumatta.

John Smith -festivaali syntyi, kun pitkään it-puolella työskennellyt Lehtonen myi firmansa ja lähti toteuttamaan unelmaa oman näköisestä rockfestivaalista ennen kuin oli itse koskaan edes käynyt sellaisella.

”Tosi hienoa, että juuri meitä äänestetään, olemme niin pieni tapahtuma. Kävijöiden viihtyvyyden eteen on kyllä tehty älyttömästi töitä”,

kertoo festivaalia järjestävän Ext Venturesin promoottori Jonne Lehtonen.

– Ensimmäisinä vuosina opin paljon kantapään kautta. Nykyään meillä on töissä hyvä tiimi ja kaikki on ammattimaisempaa.

John Smith tapahtuman nimessä oli aikoinaan Lehtosen omistaman ravintolan Facebook-sivuilla vitsejä kertova alter ego. Nimi tuntui sopivalta, koska se on yksi maailman yleisimmistä.

Järven kautta lavalle

Laukaassa ensi heinäkuussa kuudetta kertaa järjestettävä John Smith Rock Festival on kooltaan pienemmästä päästä. Suomen suurimmalla rockfestivaalilla, Rockfestillä, on 60 000 kävijää, John Smithillä 15 000.

Tulevan kesän pääesiintyjät ovat brittiläinen metalliyhtye Cradle of Filth, tanskalainen rockyhtye D-A-D ja suomalainen metallibändi Amorphis. Kaikkiaan esiintyjiä on noin 30.

”Meno on tosi kansainvälistä. Viime kesänä kävijöitä oli 22 maasta”,

Lehtonen iloitsee.

Festivaalit on suunniteltu kaikille, jotka arvostavat helppoutta, rockmusiikkia, ruokaa, juomaa ja kohtuullisia hintoja. Puistomainen miljöökin hakee vertaistaan.

– Rantalavasta on vain metri järveen. Jotkut bändit ovat käyneet kesken keikankin uimassa.

Festivaalialueen vieressä on kylpylähotelli sekä leirintä- ja caravan-alue. Jyväskylästä on kuljetuksia koko viikonlopun ajan. Autoilijoille on pysäköintialue niityllä, josta loppumatka taittuu traktorin vetämällä kaupunkijunalla.

– Miljoona yksityiskohtaa on mietittynä. Aamupäivisin on olutjoogaa ja brunssia. Ruokapuolella on huomioitu niin lihansyöjät kuin vegaanitkin. On viski- ja ginibaarit, pienpanimoiden oluita ja tänä kesänä panostamme viineihin. Alkoholittomiakin vaihtoehtoja on runsaasti.

Teksti: Emma Suominen

Lähde Editor Helsinki Oy

spot_img