Valmentaja Petter Kukkoselta raa’an rehelliset muistelmat pettymyksen anatomiasta

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Yhdistetyn hiihdon maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Petter Kukkonen kuvaa Pettymyksen anatomia -kirjassa matkaansa kohti Pekingin olympialaisia ja yhtä elämänsä suurimmista pettymyksistä.

Samalla hän muistelee koko aiempaa uraansa omaleimaisella ja rehellisellä tyylillä, joka ei säästele ketään, kaikkein vähiten häntä itseään.

Petter Kukkonen
Pettymyksen anatomia julkaistaan 21.2.

Kukkonen sukeltaa maajoukkueen kymmenvuotiseen kasvutarinaan huipentuen talviolympialaisten monenkirjaviin tunnelmiin. Menestykseen johtavien portaiden sijaan luvassa on kivikkoinen mutta elämänmakuinen taival, joka paljastaa, millaista kilpaurheilu on TV-kameroiden sammuttua.

Kirjan perimmäisenä tarkoituksena on tarjota ajattelemisen aihetta kaikille valmentamisen, ohjaamisen ja kasvattamisen parissa toimiville ihmisille. Luvassa on herkkukarkkeja niin penkkiurheilijoille kuin talviurheilun lajifanaatikoille, aina Ilkka Herolan hopeatykityksestä, melkoiseksi selkkaukseksi äityneen mäkihyppypukujupakan pyörteisiin.

Kukkonen lähestyy urheilun syvintä olemusta, menestyksen samoin kuin menestymättömyyden problematiikkaa sekä pohtii suomalaista urheilujärjestelmää sen parhaista puolista aina häiritsevimpiin valuvikoihin.

Petter Kukkonen on Jyväskylässä asuva valmentaja, kirjailija, yrittäjä ja perheenisä. Hän on viisitoistavuotisen valmentajauransa aikana toiminut mm. Suomen ja Viron maajoukkueiden peräsimissä.

Kukkonen on urheilua sekä yhteiskunnallisia ilmiöitä pohtiva realisti, joka uskoo parempaan maailmaan.

Lähde Docendo

spot_img