Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Absence of Facts

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Uutuusromaani kuvaa elämää migreenikohtausten keskellä

Maria Volasen uutuusromaani Kivun kupla kuvaa elämää migreenikohtausten keskellä. Romaani perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin.

On aika rikkoa myytti: Timo K. Mukan elämäkerta ilmestyy

Runoilija Sini Silveri tarkastelee kirjassaan Timo K. Mukan elämää ja taidetta herkkyydellä ja suoralla otteella paljastaen tuntemattomia puolia kuuluisasta suomalaiskirjailijasta.

Mikko Rautiainen pyrkii Guinnessin maailmanennätykseen

Mikko Rautiainen tavoittelee Guinnessin maailmanennätystä Holland’s Got Talent -ohjelmassa yhdistämällä komiikan ja nenähuilunsoiton hollantilaisiin klassikoihin.

Jaa somessa

Haastattelin Juska Wendlandia eli Orionia hänen tekno-labelinsa Absence of Facts:in kuulumisista.

Orion

Mitä kuuluu sinulle ja levymerkillesi?

Absence of Factsille kuuluu tosi hyvää. Julkaisuja on tulossa ja viimeisimmät ovat menestyneet tosi kivasti niin Bandcampissa kuin Beatportissakin.

Kuvaile lafkan toimintaa, estetiikkaa ja genrejä

Levymerkin estetiikka ammentaa musiikin osalta 90-luvun lopun ja 00-luvun alun Ruotsi- ja Italia-teknosta, mutta vahvalla modernilla twistillä. Musiikin lisäksi projekti on alusta digitaiteelle niin videon kuin stillienkin osalta mikä näkyy julkaisujen kansitaiteena ja pienimuotoisina VJ-henkisinä klippeinä biisien yhteydessä muunmuassa IG:ssä (@absenceoffacts)

Mitä on ohjelmassa lähiaikoina?

Absence of Facts -julkaisujen lisäksi tulossa on muutama oma raita ja remix niin diginä kuin vinyylinäkin.

Tee muutamia nostoja lafkan katalogista perusteluineen.

Aloitetaan ilmaisjulkaisulla. Oman lafkan parhaita puolia on ollut myös antaa musaa eteenpäin. Tein kolmen biisin paketin sampleista, jotka olivat julkaisun puolesta hiukan haasteellisia. Siispä paketti jakoon ilmaiseksi – ja hämmentävintä oli, että DJ Hell lähetti spontaanit fiilailunsa nimikkoraidasta. https://absenceoffacts.bandcamp.com/album/orion-lets-get-ill-free-download-bandcamp-exclusive

“Front Row Sweep” on lafkan eniten myynyt biisi – kiitos jostakin lähteneen pienen Bandcamp-viraaliefektin. Vuoden 2021 biisi, joka rullailee nykyisessä hardgroove-päissään olevassa skenessäkin oikein kivasti. Samaan kategoriaan putoaa samalta vuodelta myös “Outlaw”. https://absenceoffacts.bandcamp.com/album/orion-front-row-sweep https://absenceoffacts.bandcamp.com/album/orion-outlaw

Phobia-sarja on hyvä esimerkki oman lafkan hyvistä puolista. Tein toistakymmentä phobia-teemaista biisiä omia keikkasettejä varten ja julkaisua varten jaoin ne neljälle eri EP:lle ja julkaisin kolmen kuukauden aikana. Vaikka musan menestystä ei pidä mitata myyntilukuina, homma meni maaliin erityisesti Beatportin puolella. https://absenceoffacts.bandcamp.com/album/orion-phobia-i

Cari Lekebuschin kanssa tehty kuuden biisin “Mythological Creatures” oli kiva yhteistuplajulkaisu. “Mythological” löytyy Carin lafkalta, “Creatures” taas Absence of Factsilta. Carin myötävaikuttamisella on ollut valtava merkitys sille, että levymerkki on aikoinaan perustettu. https://absenceoffacts.bandcamp.com/album/cari-lekebusch-orion-creatures

Mikko Ihalainen

spot_img