Mimmiräpin pioneeri Sana lataa täyslaidallisen dissaajilleen uudella singlellään

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 19/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kesälistan kirjavinkit nuorille lukijoille

Kariston tuoreet julkaisut vievät koululaiset kesällä jännittävien tarinoiden pariin.

Brittitrion The Tiger Lillies poikkeuksellinen esitys Edgar Allan Poen teoksista Suomessa

Maailmankuulu The Tiger Lillies saapuu Suomeen tuoden ainutkertaisen Edgar Allan Poen maailmaan sukeltavan esityksensä Savoy-teatteriin.

Taideyliopiston eurovaalitavoitteet korostavat taiteen merkitystä

Taideyliopisto haluaa nostaa taiteen asemaa Euroopan menestyksen tukipilarina ja vaatii taiteen rahoituksen parantamista.

Syväluotaus lokkien sielunelämään uutuusteoksessa

Biologi Riku Cajanderin uusi tietokirja 'Lokkien maailma' sukeltaa syvälle lokkien sielunelämään.

Jaa somessa

50 Centin Suomen kiertueella esiintynyt modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana lataa täyslaidallisen dissaajilleen uudella ”Legenda” singlellään.

2000-luvun alkupuolelta asti musiikkia tehnyt artisti lukeutuu suomalaisen mimmiräpin pioneereihin.

Naisräppäri
Sana
kuva: Mika Vallineva

”Kun aloitin räppäämisen, ei ollut juurikaan muita räppääviä naisia. Sitä pidettiin silloin jotenkin outona ja sain vihat niskaani. Turpaankin vedettiin vain siksi, että räppäsin.”,

Sana muistelee.

”Kun hiljattain lämppäsin 50 Centin Suomen kiertueella, sain somessa kommenttia, etten ansainnut paikkaani, eikä naisen ylipäätään olisi kuulunut esiintyä siellä. Tunnistin ne samat ikävät asenteet, joihin ei todellakaan pitäisi törmätä enää tällä vuosikymmenellä.”

Tyylilleen ominaisesti Sana laukoo suunsa puhtaaksi iskevässä klubibängerissä, jonka keinuvaan rytmiin lausuttu kunnianhimoinen lyriikka palauttaa artistin vahvasti juurilleen räpin maailmaan.

”Ei ole ollut tapana kovinkaan kehuskella, mutta olen ihan mielettömän ylpeä itsestäni ja siitä, mitä olen saanut aikaiseksi. Mua on yritetty polkea alas kaikki nämä vuodet, ja silti olen seurannut omaa unelmaani ja auttanut samalla musiikkini ja tarinani kautta tuhansia. Olen saavuttanut asioita kovalla työllä, ja nyt selkeästi oli aika tuoda se fakta isommin esille. Siitä syntyi Legenda.”


Legenda sai kylkeensä myös Mika Vallinevan tekemän musiikkivideon.

”Mika heitti ideaa videon käsiksestä, kuinka siinä olisi paljon avustajia tekemässä erilaisia asioita. Olin että joo, kuulostaa hyvältä, vaikkakin monimutkaiselta. Sitten Mika jatkoi, että sen voisi kuvata yhdellä otolla. Silloin iski kevyt epätoivo.”,

Sana nauraa.

Artistin somet:

Artistin Facebook -sivut
Artistin Instagram -sivut

Lähde Inverse Music Group

spot_img