Mimmiräpin pioneeri Sana lataa täyslaidallisen dissaajilleen uudella singlellään

Aiheeseen liittyvää

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Ilari Aalto & Elina Helkala – Vuosi Keskiajan Suomessa

Joskus tietyt teokset vetävät sopivalla tavallaan hiljaiseksi ja tämä...

Jaa somessa

50 Centin Suomen kiertueella esiintynyt modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana lataa täyslaidallisen dissaajilleen uudella ”Legenda” singlellään.

2000-luvun alkupuolelta asti musiikkia tehnyt artisti lukeutuu suomalaisen mimmiräpin pioneereihin.

Naisräppäri
Sana
kuva: Mika Vallineva

”Kun aloitin räppäämisen, ei ollut juurikaan muita räppääviä naisia. Sitä pidettiin silloin jotenkin outona ja sain vihat niskaani. Turpaankin vedettiin vain siksi, että räppäsin.”,

Sana muistelee.

”Kun hiljattain lämppäsin 50 Centin Suomen kiertueella, sain somessa kommenttia, etten ansainnut paikkaani, eikä naisen ylipäätään olisi kuulunut esiintyä siellä. Tunnistin ne samat ikävät asenteet, joihin ei todellakaan pitäisi törmätä enää tällä vuosikymmenellä.”

Tyylilleen ominaisesti Sana laukoo suunsa puhtaaksi iskevässä klubibängerissä, jonka keinuvaan rytmiin lausuttu kunnianhimoinen lyriikka palauttaa artistin vahvasti juurilleen räpin maailmaan.

”Ei ole ollut tapana kovinkaan kehuskella, mutta olen ihan mielettömän ylpeä itsestäni ja siitä, mitä olen saanut aikaiseksi. Mua on yritetty polkea alas kaikki nämä vuodet, ja silti olen seurannut omaa unelmaani ja auttanut samalla musiikkini ja tarinani kautta tuhansia. Olen saavuttanut asioita kovalla työllä, ja nyt selkeästi oli aika tuoda se fakta isommin esille. Siitä syntyi Legenda.”


Legenda sai kylkeensä myös Mika Vallinevan tekemän musiikkivideon.

”Mika heitti ideaa videon käsiksestä, kuinka siinä olisi paljon avustajia tekemässä erilaisia asioita. Olin että joo, kuulostaa hyvältä, vaikkakin monimutkaiselta. Sitten Mika jatkoi, että sen voisi kuvata yhdellä otolla. Silloin iski kevyt epätoivo.”,

Sana nauraa.

Artistin somet:

Artistin Facebook -sivut
Artistin Instagram -sivut

Lähde Inverse Music Group

spot_img