Esittelyssä Elämys-yhtye

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Tässä artikkelissa tutustumme Elämys-nimiseen yhtyeeseen, joka soittaa suomenkielistä taiderockia. Yhtye ponnistaa Hämeenlinnan ja Tampereen alueelta.

Elämyksen musiikki on ajatonta ja kevyesti kokeilevaa. Biisien sanoitukset ovat myös ajattomia sekä tarinallisia. Yhtyeen kotisivuilta löytyy tietoa tulevista keikoista.

Elämys kertoo…

Tulimme julki ”Varhaiset muistelmat, sisäiset kuunnelmat” -ensialbumimme myötä, joka julkaistiin 1.6.2022.

Julkaisimme kevään aikana kolme musiikkivideota kappaleista ”Ilmamassat”, ”Tarinamies” ja ”Pomo”. Albumi julkaistiin vinyyli- sekä cd-levynä sekä digitaalimuodossa Youtubessa ja Spotifyssä. Omakustannealbumi äänitettiin Janne Saksan toimesta Sound Supreme -studiolla Hämeenlinnassa.

Aloitimme keikkailun keväällä ja jatkoimme sitä aina loppukesään 2022 saakka. Syksyllä on ollut keikkatauko, jonka jälkeen loppuvuodesta jatkamme keikkailua. Seuraava esiintyminen on Tampereella Pub Armossa 16.12.2022.

Avatkaa bändinne taustaa

Elämys-yhtye

Make ja Joni tutustuivat bändiharrastamisen kautta toisiinsa. Ensimmäisinä vuosina soitimme covereita Beatlesin Pink Floydin ja J. Karjalaisen väliltä lähinnä treeniksellä. Teimme näistä covereista persoonallisia sovituksia, mikä varmasti on ollut pohjana tuleviin omiin kappaleisiimme.

Näin kului useampi vuosi treeniksellä, jonka aikana kokoonpanot vaihtuivat ja lopulta harrastuksen parissa olikin enää Make ja Joni. Tässä vaiheessa coverit olivat jääneet ja sävelsimme omia biisipohjia muutaman vuoden ajan kaksin.

Lopulta vuonna 2019 pyysimme Veikkoa rumpaliksi. Olimme kuulleet huhua jo vuosia aiemmin että Veikolla on monipuolinen musamaku, joten hän sopisi sen puolesta mukaan bändiimme. Pyysimme Veikon treenikämpälle ja esittelimme biisipohjiamme, joista Veikko kiinnostui ja halusi liittyä bändiin. Veikolla oli myös tarvittava luovuus, jota halusimme.

Ajatus Elämyksellä on, että jokainen säveltää ja tuo oman persoonansa sävellystyöhön. Näin aloitimme noin 1,5 vuoden sävellystyön yhdessä ennen studioon menoa.

Mitä saavutuksia näette saavuttavanne seuraavien 5-10 vuoden aikana?

Meillä on kova luotto bändinä siihen, kun pallottelemme yhdessä ideoita, niin se tulee kehittämään sävellystaitojamme, mikä taas kehittää tulevista kappaleistamme parempia ja mielenkiintoisempia. Lisäksi säännöllinen harjoittelu ja live-esiintymiset tekevät meistä paremman livebändin.

Jos voisit matkustaa ajassa taaksepäin, minne menisit?

Olisi kiinnostavaa päästä 60-luvun populaarimusiikin kehityksen keskipisteeseen Lontooseen, näkemään miten rock- ja pop-musiikki lähti kehittymään mm. Beatlesin, Creamin ja Jimi Hendrix Experiencen johdolla. Sekä 70-luvun lopun ja 80-luvun suomirockin syntyä ja elämää olisi hieno päästä kurkistamaan.

Kokoonpano

Joni: Laulu/Kitara/Sävellys/Sanoitus
Make: Taustalaulu/Basso/Ukulele/Sävellys
Veikko: Taustalaulu/Rumpu/Sävellys

Elämys-yhtye verkossa

Kotisivut: https://www.elamysband.com
Spotify: https://open.spotify.com/album/7i982hzmvPhieH7RF5j9bk
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCF0QW6VbMcBb4VB0ju65HvQ
Facebook: https://www.facebook.com/Elamysband
Instagram: https://www.instagram.com/elamysband/

– Wenla V.

spot_img