Kaupunginorkesterin kevättalvi tarjoaa elämyksiä livenä ja verkossa

Aiheeseen liittyvää

LAMA + WIDOWS, Logomo, Turku 16.2.2024

Oli varmaan talven kamalin ilma, kylmä ei ollut, mutta vettä oli tullut taukoamatta koko päivän ja kadut olivat täynnä isoja lammikoita. Onneksi Logomon eteen menee suoraan linja-auto eikä tarvinnut liukastella kuin mäki alas. Kalliiseen kaljaan oli varauduttu, mutta kyllä se kymppi silti tuntui, kun juuri oli tullut oltua Irish Pubissa, missä iso olut on 3,50.

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Jaa somessa

Viranomaisten jatkettua koronarajoituksia helmikuun 20. päivään asti, Lappeenrannan kaupunginorkesterin julkaistuun kausiohjelmaan on luvassa muutoksia.

– Sopeudumme tilanteeseen mahdollisuuksien mukaan ja huolestuttavasta koronatilanteesta huolimatta orkesterimme tahtoo jatkaa soittoa ja ilon tuottamista ihmisille musiikin kautta – niin livenä kuin verkon välityksellä, kertoo kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen.

Sinfonia nauhoitetaan kaikkien kuultavaksi

Kaupunginorkesteri on juuri nauhoittamassa videointia konsertista, jonka oli tarkoitus aloittaa kausi 20.1. Espanjan puutarhoista -konsertti siirtyy ensi syksyyn, mutta konserttiohjelmasta taltioidaan Felix Mendelssohnin Sinfonia nro 1, op. 11 c-molli. Sinfonian johtaa orkesterin taiteellinen johtaja kapellimestari Erkki Lasonpalo.

Videoitu sinfonia tulee nähtäville orkesterin kotisivuille tammi-helmikuun vaihteessa, viikolla 5.

Kaupunginorkesteri Lappeenranta

Saimaa Sinfonietta soi livenä ja verkossa

Tammikuussa, viikolla 4, Saimaa Sinfonietta tekee Tammipuun katveessa -konserttiohjelman Erkki Lasonpalon johdolla, yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa. Mikkelin Mikaelista to 27.1. klo 19 järjestettävä konsertti nähdään striiminä. Linkki striimiin löytyy konsertin lähestyessä Mikkelin kaupunginorkesterin kotisivuilta.

Perjantaina 28.1. klo 19 konserttiohjelma kuullaan vielä livenä Lappeenranta-salissa, jonne yleisöä voidaan ottaa 50 kuulijaa rajoitusten mukaisesti.

Konserttien solistina esiintyy Kuopion viimeisen viulukilpailun voittaja Adrian Ibañez-Resjan, joka soittaa solistinumeroinaan Jean Sibeliuksen Humoreskit. Konsertin muuna ohjelmana kuullaan Igor Stravinskyn Dumbarton Oaks -konsertto, Pulcinella-balettisarja ja Jean Sibeliuksen Cassazione.

Sellistin tähdittämä konsertti esitetään Lappeenranta-salissa ja taltioidaan

Helmikuun alussa, torstaina 3.2. klo 19 Lappeenranta-salissa soi Tabula rasa -nimeä kantava konsertti ja sen johtaa Henri Sigfridsson. Solistina esiintyy sellisti Sirja Nironen soittaen Edward Elgarin romanttisen sellokonserton. Konsertin päättää Antonín Dvořákin Sinfonia nro 9 lisänimeltään Uudesta maailmasta.

Yleisöä voidaan rajoitusten salliessa ottaa Lappeenranta -saliin 50 kuulijaa, mutta konsertti myös taltioidaan ja sen voi katsoa helmikuun puolessa välissä, viikolla 7, kaupunginorkesterin verkkosivuilta.

Olli Mustosen tähdittämä konsertti striimataan

Helmikuun 10.  matkataan Erkki Lasonpalon johdolla Montmartren kulmille Pariisiin. Solistina esiintyy pianotaiteilija Olli Mustonen, joka soittaa Camille Saint-Saënsin Pianokonserton nro 2 g-molli op.22. Konsertissa kuullaan muina teoksina Claude Debussyn impressionistinen Faunin iltapäivä -runoelma ja Selim Palmgrenin Sarja orkesterille. Konserttiin voidaan ottaa yleisöä 50 kuulijaa ja konsertti lähetetään suorana striimikonserttina samana iltana kaupunginorkesterin verkkosivuilla.

Videot ja striimit ovat nähtävillä verkossa kahden viikon ajan. Katso konserttien tiedot ja linkit videoihin sekä striimeihin osoitteessa: www.lprorkesteri.fi.

Lähde Lappeenrannan Kaupunginorkesteri

spot_img