Tampereen kesäkonserttisarjan avaus: Suomi-räpin tähdet ja indie-suuruudet Tavara-asemalla

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Uusi Tampere -kesäsarja tuo kaupungin sydämeen indie-musiikin huiput ja omaehtoisen rap-musiikin suunnannäyttäjät. Festivaali huipentuu iltakohtaisiin yökerhobileisiin ja ruokataiteellisiin elämyksiin.

Kesän ensimmäisessä Uusi Tampere -illassa perjantaina 14.6. yleisöä villitsevät Eevil Stöö & Stepa, DJ Kridlokk ja Senya. Viiden tapahtuman sarja tuo moninkertaisesti palkitulle Tavara-asemalle myös muut indien isot nimet kesä–elokuussa.

Uudistunut, viiden kuratoidun illanvieton sarjaksi muuntautunut Uusi Tampere valloittaa Tavara-aseman pian ensimmäistä kertaa. Tapahtumakesä tuo Tampereelle eri genrejen huippuartistit. Perjantaina 14.6. lavalle nousevat Suomi-räpin kirkkaimmat tähdet: hiljattain Advanced Dungeon & Dragon -albuminsa julkaissut Eevil Stöö, tiedostavista riimeistään tunnettu Stepa, huippuarvioita Hai-levyllään kahminut DJ Kridlokk sekä YleX:n läpimurtolistallekin noussut Senya.

– Saimme kiinnitettyä heti ensimmäiseen Uusi Tampere -iltaan useita omaehtoisen rap-musiikin suunnannäyttäjiä. Eevil Stöön ja Stepan viimevuotinen yhteisalbumi oli yksi vuoden kohokohdista, ja Kridlokkin paluu huomioitiin ansaitusti Hesarissa viidellä tähdellä! Senya on todella pätevä nuoren polven tekijä, joten priimaa on tarjolla koko illan, kertoo Tavara-aseman ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

– Olemme myös innoissamme, että pääsemme esittelemään uudistuneen tapahtumien sarjan yleisölle. Jos tahtoo kokea leppoisaa, matalan kynnyksen festaritunnelmaa ja nauttia kesäyön huumasta kaupungin mukavuuksien äärellä, kannattaa suunnata Tavara-asemalle, Laurila vinkkaa.

Kesäkuun toinen Uusi Tampere -ilta 28.6. keskittyy indie-poppiin. Silloin Tavara-asemalla nähdään persoonallisesta soundistaan tunnettu pehmoaino, klubimusiikin kärkeen kuuluvan Mallan DJ Live ja sähköisiä unimaisemia maalaava Orvokki, jonka debyyttialbumi toi artistille Teosto-palkintoehdokkuuden.

Myöhemmin kesällä Tampereelle saapuvat Ruusut, Paperi T, Alma Alanko, Maustetytöt, Litku Klemetti, Viitasen Piia, Scandinavian Music Group & Ikuiset ystävät, Yona sekä Rebekka Holi.

Tähtikokin annoksia ja kaupungin parhaat bileet

Keikkojen jälkeen jokainen Uusi Tampere -ilta huipentuu yökerhobileisiin kaupungin kovimpien DJ:iden johdolla – esimerkiksi räppi-iltana 14.6. Tavara-aseman tanssilattialle loihtivat tunnelmaa C-Flava, M-Baby ja Pehmee Goo.

Tarjolla on myös kulinaristisia elämyksiä, kun vaihtuvat ruokataiteilijat yhdistävät voimansa PSTA-ravintolan keittiömestarin kanssa ja kokkaavat herkkuja pihapiirissä sijaitsevan vanhan puutalon terassille. Perjantaina 14.6. keittiön ottaa haltuunsa rovaniemeläinen Joel Manninen, joka tunnetaan Glowing Ember -kotaravintoloitsijana ja MasterChef-kilpailijana. Luvassa on yllätyksellisiä annoksia, kun Manninen yhdistelee pohjoisen makuja PSTAn tiimin kanssa.

– Tavara-aseman suojaisa sisäpiha on Uusi Tampere -iltoina kaikille täysi-ikäisille avoin. Sinne voi tulla herkuttelemaan terassille ja fiilistelemään kesää myös ilman lippua. Keikoista ja muusta illan ohjelmasta pääsee nauttimaan tapahtumatalon sisätiloissa. Olemme halunneet tehdä Uusi Tampereesta helpon illanvieton, jossa voi kokea samalla kertaa useidentähtiartistien konsertit ja muita vaihtuvia elämyksiä, kertoo Tavara-aseman markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen.

Taiteilija Kalevi Helvetti ikuisti Uusi Tampere -artistit

Uusi Tampereella on tänä vuonna myös monia nimekkäitä yhteistyökumppaneita. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestäkin tuttu taiteilija Kalevi Helvetti on kuvittanut valitsemansa Uusi Tampere -artistit printeiksi, jotka koristavat visionäärisen Pispala Clothingin uutta mallistoa, tölkkitaiteeseen erikoistuneen Salama Brewingin kesäolutta ja Hatanpäällä paahdetusta kahvistaan palkitun Kahwen kesäkahvia. Kaikki tuotteet ovat myynnissä tapahtumailtoina paikan päällä.

Pakohuoneistaan tunnettu Getaway Room Escape puolestaan on mukana minipakopelillä, jota pelataan Tavara-aseman tiloissa ja läheisyydessä omalla puhelimella. Peliä pääsee ratkomaan ensimmäisen kerran Uusi Tampereessa.

Liput tapahtumakesään ovat myynnissä Tiketissä. Jokaiseen Uusi Tampere -iltaan on tarjolla myös rajallinen määrä opiskelijahintaisia lippuja. Omaehtoisiin artisteihin keskittyvää tapahtumaa on vietetty vuodesta 2017 lähtien. Kesällä 2023 Uusi Tampere löysi uuden kodin historialliselta, moderniksi tapahtumataloksi muuntautuneelta Tavara-asemalta.

Lähde Janne Laurila

spot_img