Tuska 2022 ohjelmisto valmis: Tuska KVLT -bändit viimeistelevät kesän artistikattauksen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Helsingin Suvilahdessa kesällä järjestettävän Tuskan ohjelmisto on saatu valmiiksi nyt myös Tuska KVLT Stagen artistikattauksen osalta.

Neloslavan valtaavat 19 kovassa nosteessa olevaa yhtyettä, joista seitsemän on varmistanut esiintymisensä festivaalilla Tuska KVLT -yhteisössä toimimisen kautta. Tuska KVLT -toiminnan rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Suvilahdessa 1.–3.7. järjestettävän Tuskan artistikattaus on viimeistelty 19 kiinnostavalla, nousukiidossa olevalla yhtyeellä, jotka ottavat haltuun Tuska KVLT Stagen. Bändeistä seitsemän on ollut mukana Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa ja varmistanut sen myötä himoitun paikkansa festivaaliesiintyjien joukossa.

Tämän kesän Tuska KVLT -bändit ovat helsinkiläinen, sinfonista black metallia veistelevä Abstrakt, metallivaikutteista punkrockia soittava, lappeenrantalaislähtöinen The Rivet, progressiivisesta rockista heavy metalliinsa ammentava helsinkiläisbändi Amoth, Lohjalta ampaiseva hyväntuulinen powermetalpumppu Astralion, death metallia progevaikuttein soittava oululaisyhtye Denominate, raskaita riffittelyjä thrash-metalliin yhdistelevä helsinkiläisviisikko Rebellix sekä raskaan ja tunnelmallisen maailman välillä tasapainoileva espoolaisyhtye Edge of Haze.

“Hienoa päästä vihdoin Tuskaan soittamaan! Tuska KVLT -kokemus oli mahtava – hyvää porukkaa, hyvät tiimit ja pomot. Kaikki toimi kuten pitikin. Kesän keikkaa varten on treenattu ahkerasti jo pidemmän aikaa. Keikalla soitetaankin paljon uuden levyn biisejä”,

kuvailee kitaristi Tomi Ihanamäki Amoth-yhtyeestä.

Tuska KVLT Stagella soittavat lisäksi melankolista doomia vyöryttävä Marianas Rest, polyrytmistä jazz-fuusiota progressiiviseen metalliin yhdistelevä Humavoid, tarttuvia kertosäkeitä raskaaseen rockiin sekoitteleva Detset, progressiivisen psychedelia-rockin nimeen vannova Polymoon sekä metalcoren bailukuninkaat One Morning Left.

Festivaali Tuska 2022

Lavalle nousevat myös tuoreella levyllään ylistystä kerännyt folk metal -yhtye Verikalpa, kokeellisen ja psykedeelisen musiikin kollektiivi Enphin, vahvoihin melodioihin ja tiukkaan kitarointiin luottava Shereign, huhtikuussa uuden albuminsa julkaiseva, okkultistista industrial metallia runnova King Satan, kehutun debyyttilevynsä julkaissut death metal -bändi Cryptic Hatred, luonnonläheistä ja tunnelmallista black metallia soittava The Mist From The Mountains ja modernia northcorea räimivä Atlas.

Tuska 2022 artistikattaus on Tuska KVLT Stagen ohjelmiston vahvistumisen myötä nyt valmis. Lisätietoa festivaalin puheohjelmasta ja muusta alueohjelmistosta julkaistaan myöhemmin.

Tuska KVLT -rekrytointi käynnissä

Tuska KVLT on liki 200-päinen yhteisö, joka kokoaa yhteen festivaaleista, metallimusiikista ja -kulttuurista kiinnostuneet ihmiset. Tuska KVLT on konkreettista toimintaa, joka tekee festivaalista totta tuhannen tapahtuma-alan ammattilaisen kanssa.

Yhteisö on olemassa turvatakseen metallimusiikin ja -kulttuurin jatkuvuutta sekä mahdollistaakseen niiden uusiutumisen. Vuoden 2022 Tuska KVLT -toimintaan pääsee hakemaan mukaan nyt.

Tuska KVLT -elämys koostuu ohjatusta ja vapaasta toiminnasta, jossa näkee festivaalituotannon kaikki ulottuvuudet. Aikaisempaa kokemusta festivaaleilla toimimisesta ei tarvita, vaan 18 vuoden ikä ja hyvä asenne riittävät. Kaikkiin tehtäviin on perehdytys. Lisätiedot löytyvät Tuska KVLT -sivuilta.

Myös Tuska KVLT -bändihaku avattu kesälle 2023

Myös vuoden 2023 Tuska KVLT Stagelle etsitään uusia kykyjä jo nyt. Paikka festivaalilavalta on taattu, kun kaikki bändin jäsenet ovat osallistuneet vuoden 2022 Tuska KVLT -toimintaan. Lisätietoja löytyy täältä.

Tuska 2022 -esiintyjät

Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Insomnium, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914, Marianas Rest, Humavoid, Detset, Polymoon, One Morning Left, Verikalpa, Enphin, Abstrakt, The Rivet, Shereign, Amoth, Astralion, Denominate, King Satan, Cryptic Hatred, The Mist From The Mountains, Rebellix, Edge Of Haze, Atlas

Kaikki Tuska 2022 -lippukategoriat ovat nyt saatavilla Tuskan virallisten lipunmyyntikumppaneiden verkostoissa Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä. Myös VIP Area 51 -päiväliput ovat nyt saatavilla.

Päiväliput alk. 109,00€
Kahden päivän liput alk. 139,00€
Kolmen päivän liput alk. 169,00€
VIP Area 51 -päiväliput alk. 189,00€
VIP Area 51 kolmen päivän liput alk. 289,00€

Tuskan ikäraja on 18 vuotta.
TUSKA 1.–3.7.2022
Helsinki, Suvilahti

Lähde Tuska-festivaali

spot_img