Pikamenestynyt artisti-DJ Project Red koettavissa 4.3 Turun Voodoo Rockissa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Jos jotain haluaa ja tekee vain riittävän kauan samaa asiaa putkeen niin sitten sen pikkuhiljaa saavuttaa.”

Milko Kurki on hardcore-artisti-DJ Project Red, joka aloitti uransa täysin nollasta muutama vuosi sitten.

Tällä hetkellä Kurki opiskelee musiikintuotantoa Tampereen ammattikorkeassa. Tavoitteena hänellä on sen kautta päästä audioalan töihin. Samalla opiskelu tukee hänen tavoitteitaan menestyä oman musiikin saralla. Opiskelu ja harrastus tukevat toinen toisiaan.

Omaan genreensä Kurki on päätynyt ajan myötä. Aluksi Kurki teki musiikkia vain omaksi ilokseen ja pikkuhiljaa se lähti enemmän ja enemmän rullaamaan. Hän on tehnyt levy-yhtiöiden kanssa yksittäisiä julkaisusopimuksia, mutta ei toimi minkään yrityksen alaisuudessa.

”Olin itse ensin kuuntelija ja kävin live-keikoilla sekä isommilla festareilla ympäri maailmaa. Sain kipinän, että haluan itsekin joskus näille lavoille soittamaan.”

”Se lähti siten, että lataisin musantekosoftia ja katsoin Youtubesta ohjeita liittyen siihen, mikä minua kiinnostaa. Aluksi kyseessä oli ihan puhdasta hauskanpitoa.”

Paimion kansanopistolta hän bongasi sopivasti vuoden elektronisen musiikin linjan. Siellä käytiin läpi ohjelmien perusteita ja perehdyttiin elektronisen biisin tuotantoprosessiin.

DJ Project Red Turussa 4.3.2022
Milko Kurki eli DJ Project Red.

”Se oli aika hyvä ponnahduslauta. Ilman sitä en olisi saanut yhtä pian kiinni hommista”,

kurki toteaa.

Biisi-ideat hän kertoo keksivänsä yleensä muualla kuin studiossa. Idea tulee tehdessä jotain ihan muuta, Kurki saattaa viheltää idean puhelimeen ja vasta myöhemmin studiolle päästessään soittaa melodian talteen syntikalla.

Seuraavaksi hän keksii soinnut ja alkaa kasaamaan sen ympärille pakettia. Kaikki lähtee ydinideasta, jonka kanssa Kurki kokeilee erilaisia, alkuperäistä ideaa palvelevia asioita. Näin varsinainen kappale syntyy askel askeleelta.

Menestyksen salaisuus

Kurki on aloittanut nollasta, mutta on poikkeuksellisesti saavuttanut jo parissa vuodessa huomattavaa menestystä. Kysyimme häneltä, mikä hänet erottaa muista tekijöistä.

”Suomalaisten yleinen ongelma on se, että jos tehdään jotain niin ei osata olla siitä ylpeitä. Jos mä koen tehneeni jotain hyvää, niin mä osaan seistä sen takana. Tärkeää on että osaa tuoda esiin ja myydä sen tuotteen.”

Hyvä määrä kontakteja on tullut sosiaalisen median kautta. Kurki kertoo juttelevansa ihmisille ja arvelee sen olevan yksi tekijä, jolla hän on saanut kaivettua Project Rediä ulos massasta.

Kova työmotivaatio ja määrätietosuus on kehittynyt Kurjen kuntosaliharrastuksen kautta.

”Siellä mä olen huomannut, että jos jotain haluaa ja tekee vain riittävän kauan samaa asiaa putkeen niin sitten sen pikkuhiljaa saavuttaa”,

Kurki totetaa.

Lisäksi hän mainitsee, että taidealla menestys vaatii aina myös hyvää tuuria. Esimerkiksi yksi Project Redin julkaisuista on saavuttanut huomattavasti muita tuotoksia enemmän suosiota.

Kurki yleensä miksaa ja masteroi omat kappaleensa. Sen taidon hän on oppinut tekemällä. Hänellä on myös musiikin tuotantoa tekeviä ystäviä, jotka ovat antaneet hyviä vinkkejä. Vielä tämän lisäksi han on hakenut yksittäisiä tunteja samassa skenessä menestyneiltä nimiltä, tavoitteena saada näkemystä miten asiat hoidetaan suuremmissa piireissä.

Frenchore on ääripään juttu

”Mun musiikki ei ole mainstream-osastoa vaan enemmän HC. Tempo on korkea ja äänimaailma paikoitellen isolla kädellä särötettyä ja rajua. Tätä ei voi soittaa koko baari-iltaa taustamusana. Se ei ole sellaista, että tyyppi joka ei ole koskaan kuunnellut tätä tulee keikalle ja sanoo, onpas hyvää musaa.”

Project Redin genre, frenchore, on nimensä mukaisesti Ranskasta lähtöisin oleva musiikkityyli. Tässä tyylissä tempo on yleensä välillä 160-200 bpm. Tämän lisäksi on olemassa vielä nopeampia tyylejä, kuten up tempo, terror ja speedcore.

”Niitä mä en enää välttämättä luokittele musiikiksi, että se on sitten jotain muuta. Saundimaailma myös määrittää sen.”

Yhteisöllisyys tärkeää

Melodinen ja euforinen tyyli on Kurjen suosiossa. Hienoa on jos musiikki aiheuttaa kylmiä väreitä ja sitä maustetaan rankalla menolla. Se oli juttu, josta Project Redin tarina lähti liikkeelle, Kurjen todetessa, että tämän kaltaista musiikkia olisi hienoa itsekin tehdä.

Keikalla artisti miksaa biisejä ja yhdistää ne saumattomasti toisiinsa. Kurki käyttää efektejä ja filttereitä tehostamaan mm. kappaleiden nostattavia kohtia. Samalla hän rakentaa draaman kaaren esittämänsä setin sisälle.

Hän kertoo että näille keikoille ei tulla istuskelemaan ja hörppimään kaljaa vaan niille tullaan erityisesti reivaamaan.

Keikalla tärkeintä on yhteisöllinen kokemus sekä energia. Soittaja ja yleisö jakaa energian eli se liikkuu molempiin suuntiin.

”Artisti imee voimaa yleisöstä ja jos artistilla on kova meno niin se heijastuu yleisöön”,

Kurki kertoo.

”Yleensä kun on tällaisen kovemman musan tapahtumia niin ne keskittyy pelkästään sen genren musiikkiin. Se alkaa kevyemmästä ja sitten nousee sinne mitä mä soitan”,

Kurki täsmentää.

Seuraava keikka on Kurjelle poikkeuksellinen, sillä se tarjoaa tavalliselle kansalle mahdollisuuden päästä maistamaan muuten harvemmin kuultavaa rankemman puolen konemusaa.

Turun Voodoo Rock 4. maaliskuuta

Project Redin kanssa maaliskuun Voodoo Rockissa nähdään dance-yhtye Atomic Berries ja sitten jotain ihan muuta – rauhallisesti perinteisillä instrumenteillä tunnelmallista folk-musiikkia soittava Musta kauris.

Mustan kauriin laulut kertovat luonnosta, synkkyydestä ja ystävyydestä. Yhtyeen musiikissa toinen jalka pidetään popissa, toinen kansanmusiikissa ja välillä liukastutaan mm. rockin puolelle. Tärkeintä on tunne ja tunnelma jonka musiikki välittää.

Atomic Berriesin musiikissa korostuvat puolestaan suoraviivaiset bassorumpua rankaisevat biitit, kehittyvät syntetisaattorisaundit sekä mukaansatempaavat lyriikat, jotka maukkaasti yhdistettynä luovat transsinomaista tunnelmaa. Kun tämä yhdistetään vielä laulajan, Juniperin, vivahteikkaaseen tulkintaan, saattelee esitys bailaajat rentouttavaan ”hypnoosimaiseen dimensioon”.

Tule tutustumaan rankempaan konemusaan

Turun keikka tarjoaa hyvän mahdollisuuden tulla kokeilemaan miltä bailaaminen aidon rave-musiikin tahdissa tuntuu. Ilta rakentuu sopivasti rauhallisesta tunnelmoinnista dance-musiikkiin ja kulminoituu lopuksi Project Redin villitsemiin reiveihin.

Ensimmäinen esiintyjä, Musta kauris, aloittaa illan klo. 21 ja Project Red astuu lavalle keskiyön aikoihin.

Project Red: https://linktr.ee/projectred_official

Voodoo Rock II, 4.3.2022
Utopia Club, 3. krs
Humalistonkatu 8, 20100 Turku
Pääsymaksu 10 €, tilaisuus on K-18.
Liput ja tiedot

Emotion Zine / Musiikkitoimitus

spot_img