Sakon Studio: Henrikiltä ja Josephilta tuore pop-kappale loppukesän rantabileisiin

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Seinäjoen ja Raaseporin kiinnostavimmat pop-tulokkaat yhdistivät voimansa loppukesän kuumimman rantabiisin taakse.

Henrik&Joseph

Tekijätiimissä myös yksi Suomen kovimmista kärkituottajista.

Biisin nimi on: “Sun kaa”. Kevyen ja kesäisen kappaleen rytmikäs tunnelma saa kuulijan välittömästi hyvälle mielelle.

Biisi kertoo siitä kuinka “elämän merillä” moni meistä etsii loppujen lopuksi vain sitä yhtä ja oikeaa. Ihmistä, jonka kanssa ei tee enää mieli etsiä muuta.

Siitähän tässä kaikessa on lopulta kyse. Oltiin sitten ruotsinlaivalla tai jossain kanarialla, niin lopulta useimmat haluavat löytää sen yhden ihmisen rinnalleen,

avaa Henrikki ajatuksiaan biisin sanojen taustalla


Hyväntuulisen kappaleen kertsissä lauletaan:

“Mä oon seilannut jo seitsemän merta ja jokainen kerta oon etsinyt sua”.

Biisi ei ota kantaa siihen, etsiikö päähenkilö ihmistä, joka on päässyt vahingossa karkuun, vai kenties aivan uutta tuttavuutta. Elämänkokemuksen myötä tarinan päähenkilö kuitenkin osaa arvostaa löytämäänsä.  

Olen itsekin joskus ollut aika pahasti eksyksissä, ellen peräti ulapalla itseni kanssa, mutta kaikkien niiden kokemusten vuoksi osaan nyt arvostaa myös ihmissuhteita aivan eri tavalla, Henrikki avaa. 

Metafora seitsemästä merestä voidaan tulkita monella tavalla. Yksi tulkinta voisi olla, että meret ovat elämänvaiheita, joiden halki ihmiset purjehtivat. Jotkut haluavat kokea kaiken, ennen kuin asettuvat aloilleen. Lähestymiskulma asiaan on kuitenkin hyväntuulinen ja kappale on tehty myös hieman pilke silmäkulmassa.

Henrikin kappaleissa on ennenkin vieraillut kovia tekijöitä

Joseph Miettinen ei ole ensimmäinen kovan tason feattaaja Henrikin julkaisuilla. Aiemmin Henrikin rinnalla ollaan kuultu mm. sellaisia nimiä kuin Päivi Lepistö (Movetron) ja Antti Railio. Näistä jälkimmäisen kanssa tehty “Ei enempää” onkin striimannut Spotifyssa jo lähes 400 000 kertaa. 

Henrikki kertoo, että nyt julkaistava kappale tehtiin alunperinkin Josephia ajatellen: 

Ei edes mietitty muita laulajia kertsiin. Mun tuottajalla Mikke Neuvosella, eli Maikilla, oli jo biisintekovaiheessa visio siitä, että Joseph laulaa tämän. Ei edes yritetty kuvitella siihen ketään muuta.

Suuri yleisö tuntee Josephin vuoden 2013 Idols-kilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi. Kilpailun taso oli tuolloin erittäin korkea, sillä saman kauden kisailijoista tähteyteen ovat nousseet myös mm. Erika Vikman ja Alma.

Oman artistiuransa ohella Joseph rakentaa uraa myös biisintekijänä kustannusyhtiö FRSH Musicin riveissä. FRSH Music taas tekee kiinteää yhteistyötä levy-yhtiö Warner Musicin kanssa. Kyseinen yhtiö on mukana tässäkin kappaleessa sitä kautta, että biisin on miksannut ja masteroinut FRSH musicin Iiro Grönroos.

Tuottajana miljoona striimejä tahkonnut kultasormi

Kappaleen säveltäjä ja tuottaja Maiki, eli Mikke Neuvonen tunnetaan oman artistiuransa ohella NRJ:n kanavaäänenä ja lukuisten muille tehtyjen hittibiisien tuottajana ja tekijänä.

Maiki on ollut mukana mm. Petri Nygårdin ja Vesku Jokisen tunnetuksi tekemässä “Nössö” -kappaleessa, joka on kerännyt spotifyssa vajaat 18 miljoonaa toistokertaa. 
”Sun kaa”julkaistaan perjantaina 19.8.2022

Kappaleen virallinen julkaisupäivä on perjantaina 19.8.2022. Biisin voi kuunnella ensimmäisenä tästä linkistä:

https://presave.io/t/sunkaa

Lähde Sakon Studio


 

spot_img