Sakon Studio: Henrikiltä ja Josephilta tuore pop-kappale loppukesän rantabileisiin

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Seinäjoen ja Raaseporin kiinnostavimmat pop-tulokkaat yhdistivät voimansa loppukesän kuumimman rantabiisin taakse.

Henrik&Joseph

Tekijätiimissä myös yksi Suomen kovimmista kärkituottajista.

Biisin nimi on: “Sun kaa”. Kevyen ja kesäisen kappaleen rytmikäs tunnelma saa kuulijan välittömästi hyvälle mielelle.

Biisi kertoo siitä kuinka “elämän merillä” moni meistä etsii loppujen lopuksi vain sitä yhtä ja oikeaa. Ihmistä, jonka kanssa ei tee enää mieli etsiä muuta.

Siitähän tässä kaikessa on lopulta kyse. Oltiin sitten ruotsinlaivalla tai jossain kanarialla, niin lopulta useimmat haluavat löytää sen yhden ihmisen rinnalleen,

avaa Henrikki ajatuksiaan biisin sanojen taustalla


Hyväntuulisen kappaleen kertsissä lauletaan:

“Mä oon seilannut jo seitsemän merta ja jokainen kerta oon etsinyt sua”.

Biisi ei ota kantaa siihen, etsiikö päähenkilö ihmistä, joka on päässyt vahingossa karkuun, vai kenties aivan uutta tuttavuutta. Elämänkokemuksen myötä tarinan päähenkilö kuitenkin osaa arvostaa löytämäänsä.  

Olen itsekin joskus ollut aika pahasti eksyksissä, ellen peräti ulapalla itseni kanssa, mutta kaikkien niiden kokemusten vuoksi osaan nyt arvostaa myös ihmissuhteita aivan eri tavalla, Henrikki avaa. 

Metafora seitsemästä merestä voidaan tulkita monella tavalla. Yksi tulkinta voisi olla, että meret ovat elämänvaiheita, joiden halki ihmiset purjehtivat. Jotkut haluavat kokea kaiken, ennen kuin asettuvat aloilleen. Lähestymiskulma asiaan on kuitenkin hyväntuulinen ja kappale on tehty myös hieman pilke silmäkulmassa.

Henrikin kappaleissa on ennenkin vieraillut kovia tekijöitä

Joseph Miettinen ei ole ensimmäinen kovan tason feattaaja Henrikin julkaisuilla. Aiemmin Henrikin rinnalla ollaan kuultu mm. sellaisia nimiä kuin Päivi Lepistö (Movetron) ja Antti Railio. Näistä jälkimmäisen kanssa tehty “Ei enempää” onkin striimannut Spotifyssa jo lähes 400 000 kertaa. 

Henrikki kertoo, että nyt julkaistava kappale tehtiin alunperinkin Josephia ajatellen: 

Ei edes mietitty muita laulajia kertsiin. Mun tuottajalla Mikke Neuvosella, eli Maikilla, oli jo biisintekovaiheessa visio siitä, että Joseph laulaa tämän. Ei edes yritetty kuvitella siihen ketään muuta.

Suuri yleisö tuntee Josephin vuoden 2013 Idols-kilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi. Kilpailun taso oli tuolloin erittäin korkea, sillä saman kauden kisailijoista tähteyteen ovat nousseet myös mm. Erika Vikman ja Alma.

Oman artistiuransa ohella Joseph rakentaa uraa myös biisintekijänä kustannusyhtiö FRSH Musicin riveissä. FRSH Music taas tekee kiinteää yhteistyötä levy-yhtiö Warner Musicin kanssa. Kyseinen yhtiö on mukana tässäkin kappaleessa sitä kautta, että biisin on miksannut ja masteroinut FRSH musicin Iiro Grönroos.

Tuottajana miljoona striimejä tahkonnut kultasormi

Kappaleen säveltäjä ja tuottaja Maiki, eli Mikke Neuvonen tunnetaan oman artistiuransa ohella NRJ:n kanavaäänenä ja lukuisten muille tehtyjen hittibiisien tuottajana ja tekijänä.

Maiki on ollut mukana mm. Petri Nygårdin ja Vesku Jokisen tunnetuksi tekemässä “Nössö” -kappaleessa, joka on kerännyt spotifyssa vajaat 18 miljoonaa toistokertaa. 
”Sun kaa”julkaistaan perjantaina 19.8.2022

Kappaleen virallinen julkaisupäivä on perjantaina 19.8.2022. Biisin voi kuunnella ensimmäisenä tästä linkistä:

https://presave.io/t/sunkaa

Lähde Sakon Studio


 

spot_img