Akvarelleja -taidenäyttely esittelee suomalaisia lintuja Kolin luontokeskus Ukossa maaliskuun 2023 loppuun

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Vuodenvaihteessa Kolin luontokeskus Ukon galleriassa avautunut taiteilija Mariana Nordgrenin näyttely ihastuttaa kauniilla lintuakvarelleilla.

Näyttely tarjoaa laajan katsauksen Pohjois-Karjalan linnustoon: se esittelee maa- ja vesilintulajeja niin yleisistä tiaisista aina taantuviin ja harvinaisiin lajeihin, kuten peltosirkkuun. Näyttelystä löytyy myös tietoa syistä monien lajien vähenemiseen. Nordgrenin taidokkaat akvarellimaalaukset ovat visuaalisesti nautinnollinen tapa tutustua Kolin seudun lintuihin.

Mariana Nordgren

Mariana Nordgren on syntyjään bulgarialainen. Hänen matkansa suomalaisen luonnon pariin alkoi kymmenen vuotta sitten. Pohjolan jylhät metsät sekä kirkkaat ja puhtaat vesistöt synnyttivät hänessä syvän haltioitumisen tunteen. Lintuja hän alkoi maalata noin seitsemän vuotta sitten.Suomessa Nordgrenin teoksia on aiemmin ollut esillä Suomen luontokeskus Haltiassa vuosina 2019 ja 2020.

Akvarelleja -näyttely on esillä 30.12.2022-31.3.2023 Luontokeskus Ukon aukioloaikoina. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat luontokeskuksen yläkerran aulatilassa ja alakerran lastennurkkauksessa. Yläkertaan pääsee myös hissillä. Yläkerran aulatilan vaihtuvat näyttelyt järjestetään yhteistyössä Kolin kulttuuriseura ry:n kanssa.

Liitteenä olevaa kuvaa voi käyttää tiedotteen yhteydessä. Kuva: Kolin kulttuuriseura

Lähde Metsähallitus

spot_img
Edellinen artikkeliKaljatar & Spurguri – osa 18.
Seuraava artikkeliSILMÄT -yhtye