Akvarelleja -taidenäyttely esittelee suomalaisia lintuja Kolin luontokeskus Ukossa maaliskuun 2023 loppuun

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Vuodenvaihteessa Kolin luontokeskus Ukon galleriassa avautunut taiteilija Mariana Nordgrenin näyttely ihastuttaa kauniilla lintuakvarelleilla.

Näyttely tarjoaa laajan katsauksen Pohjois-Karjalan linnustoon: se esittelee maa- ja vesilintulajeja niin yleisistä tiaisista aina taantuviin ja harvinaisiin lajeihin, kuten peltosirkkuun. Näyttelystä löytyy myös tietoa syistä monien lajien vähenemiseen. Nordgrenin taidokkaat akvarellimaalaukset ovat visuaalisesti nautinnollinen tapa tutustua Kolin seudun lintuihin.

Mariana Nordgren

Mariana Nordgren on syntyjään bulgarialainen. Hänen matkansa suomalaisen luonnon pariin alkoi kymmenen vuotta sitten. Pohjolan jylhät metsät sekä kirkkaat ja puhtaat vesistöt synnyttivät hänessä syvän haltioitumisen tunteen. Lintuja hän alkoi maalata noin seitsemän vuotta sitten.Suomessa Nordgrenin teoksia on aiemmin ollut esillä Suomen luontokeskus Haltiassa vuosina 2019 ja 2020.

Akvarelleja -näyttely on esillä 30.12.2022-31.3.2023 Luontokeskus Ukon aukioloaikoina. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat luontokeskuksen yläkerran aulatilassa ja alakerran lastennurkkauksessa. Yläkertaan pääsee myös hissillä. Yläkerran aulatilan vaihtuvat näyttelyt järjestetään yhteistyössä Kolin kulttuuriseura ry:n kanssa.

Liitteenä olevaa kuvaa voi käyttää tiedotteen yhteydessä. Kuva: Kolin kulttuuriseura

Lähde Metsähallitus

spot_img
Edellinen artikkeliKaljatar & Spurguri – osa 18.
Seuraava artikkeliSILMÄT -yhtye