Akvarelleja -taidenäyttely esittelee suomalaisia lintuja Kolin luontokeskus Ukossa maaliskuun 2023 loppuun

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 19/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kesälistan kirjavinkit nuorille lukijoille

Kariston tuoreet julkaisut vievät koululaiset kesällä jännittävien tarinoiden pariin.

Brittitrion The Tiger Lillies poikkeuksellinen esitys Edgar Allan Poen teoksista Suomessa

Maailmankuulu The Tiger Lillies saapuu Suomeen tuoden ainutkertaisen Edgar Allan Poen maailmaan sukeltavan esityksensä Savoy-teatteriin.

Taideyliopiston eurovaalitavoitteet korostavat taiteen merkitystä

Taideyliopisto haluaa nostaa taiteen asemaa Euroopan menestyksen tukipilarina ja vaatii taiteen rahoituksen parantamista.

Syväluotaus lokkien sielunelämään uutuusteoksessa

Biologi Riku Cajanderin uusi tietokirja 'Lokkien maailma' sukeltaa syvälle lokkien sielunelämään.

Jaa somessa

Vuodenvaihteessa Kolin luontokeskus Ukon galleriassa avautunut taiteilija Mariana Nordgrenin näyttely ihastuttaa kauniilla lintuakvarelleilla.

Näyttely tarjoaa laajan katsauksen Pohjois-Karjalan linnustoon: se esittelee maa- ja vesilintulajeja niin yleisistä tiaisista aina taantuviin ja harvinaisiin lajeihin, kuten peltosirkkuun. Näyttelystä löytyy myös tietoa syistä monien lajien vähenemiseen. Nordgrenin taidokkaat akvarellimaalaukset ovat visuaalisesti nautinnollinen tapa tutustua Kolin seudun lintuihin.

Mariana Nordgren

Mariana Nordgren on syntyjään bulgarialainen. Hänen matkansa suomalaisen luonnon pariin alkoi kymmenen vuotta sitten. Pohjolan jylhät metsät sekä kirkkaat ja puhtaat vesistöt synnyttivät hänessä syvän haltioitumisen tunteen. Lintuja hän alkoi maalata noin seitsemän vuotta sitten.Suomessa Nordgrenin teoksia on aiemmin ollut esillä Suomen luontokeskus Haltiassa vuosina 2019 ja 2020.

Akvarelleja -näyttely on esillä 30.12.2022-31.3.2023 Luontokeskus Ukon aukioloaikoina. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Kolin luontokeskus Ukon vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat luontokeskuksen yläkerran aulatilassa ja alakerran lastennurkkauksessa. Yläkertaan pääsee myös hissillä. Yläkerran aulatilan vaihtuvat näyttelyt järjestetään yhteistyössä Kolin kulttuuriseura ry:n kanssa.

Liitteenä olevaa kuvaa voi käyttää tiedotteen yhteydessä. Kuva: Kolin kulttuuriseura

Lähde Metsähallitus

spot_img
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli