Espoon kaupunki: Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttely Villa Elfvikin luontotalossa 25.1.-12.3.2023

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Näyttelyssä on esillä 36 Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Mukana on luonnollisesti myös Vuoden Luontokuvaksi valittu Antti Strangin kuva ”Uhka syvyyksistä”.

luontokuva
Vuoden Luontokuva 2022

Uhka syvyyksistä on yksityiskohtainen ja tarkka kuva päivänkorennosta, joka odottaa lentoonlähtöä hieman liian kauan.

”Kyseessä on täydellisesti vangittu tilanne. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä”,

tuomaristo suitsuttaa kuvaajan onnistumista juuri oikeaan aikaan.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui vuonna 2022 lähes 12 000 Suomen rajojen sisäpuolella kuvattua valokuvaa. Kuvat kilpailivat sarjoissa Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Luonnon yksityiskohdat ja muodot sekä Luonto ja ihminen. Nuorille oli oma sarja.
Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti.

Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajan. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin. Vuoden Luontokuva ‐kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Ruukinranta, Espoo. Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Vapaa pääsy.

Lähde Espoon kaupunki

spot_img