Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjestää keskiviikkona 18. toukokuuta klo 16-21 ikäihmisille suunnatun elämyksellisen striimi-illan yhteistyössä Vantaan Asolassa sijaitsevan Foibekartanon kanssa.
Foibekartanossa järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta ilahduttava oopperaelämys, kun Kansallisteatterin Koko Karita -esitys heijastetaan kartanon ikääntyneiden asukkaiden iloksi sen Päätalon salin valkokankaalle.
Tapahtumatila koristellaan punaisella matolla, kukka-asetelmilla sekä antiikilla, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen. Tarjolla on myös juhlapukuja ja ehostusta niitä kaipaaville. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.
Tilaisuudessa kartanoyhteisön ikääntyvät asukkaat pääsevät nauttimaan upeasta oopperaelämyksestä, kun Päätalon salin seinälle heijastetaan Karita Mattilan elämästä kertova Koko Karita -oopperaesitys.
Esityksen lähetyksestä vastaa Stage 24-videopalvelu ja se tulee suorana lähetyksenä Suomen Kansallisoopperasta. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Haaga-Helian ja foibekartanolaisten yhteistyössä järjestämää tapahtumaa.
Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.
Rikas ja autenttinen oopperakokemus
HomeOperaksi kutsutun hankkeen tavoitteena on luoda asukkaille rikas ja autenttinen oopperakokemus, johon saavutaan ystävien kanssa punaista mattoa pitkin. Kokonaiselämys koostuu herkullisista suupaloista, kuplivasta juomasta, kauniisti sommitelluista kukista, juhlavaatteista ja tietenkin huolitelluista lookeista.
Foibekartanon tapahtumassa ovat mukana tapahtumatuottaja Vintage Style Events HKI, floristi PD Floral sekä samppanja-asiantuntija Jukka Sinivirta.
Tunnelman luomisesta vastaa pianisti Tomi Vekki. Illan seremoniamestarina toimii tanssinopettaja Marko Keränen ja tervetuliaispuheen pitää teatteriakin harrastanun Fobeikartanon asukas Hilkka Karvinen.
Koko Karita -oopperaesityksen lisäksi tapahtumassa on myös muita virikkeitä. Kartanoon on pystytetty muun muassa antiikkiesineillä koristeltu kuvausseinä, jota vasten juhlaväki voi poseerata – kenties oopperaystävänsä tai ehkä jopa itse Keräsen kanssa.
Asukkaat ovat olleet suunnittelusta innoissaan
HomeOpera-hankkeen projektipäällikkönä toimivan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Aarni Tuomen mukaan oopperailtaa on suunniteltu kevään mittaan viidessä eri työpajassa. Työpajoihin on osallistunut niin asukkaita kuin yrityksiäkin.
Tuomi kertoo asukkaiden olleen suunnittelusta innoissaan, ja todella panostaneen äänentoistoon ja kuvanlaatuun.
”Asukkaat ovat olleet mukana testauksessa etsimässä optimaalista äänenvoimakkuutta ja maistelemassa catering-tarjoiluja. Osa asukkaista on osallistunut somistuspajoihin, ja yleisiin tiloihin onkin luvassa silkkikukkaloistoa. Tuntuu hyvälle, kun voi järjestää oopperaelämyksen asukkaiden kotona,”
hän kertoo.
Lähde Haaga-Helia ammattikorkeakoulu