Helsinki tarjoaa talvilomalla lapsille ja nuorille kymmenittäin maksuttomia tapahtumia ja tekemistä

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Talvilomaviikon aikana Helsingissä on kymmeniä nuorille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Suurin osa kaupungin talvilomaohjelmasta on maksutonta ja maksullisetkin elämykset ovat edullisia. Koko talviloman tarjonta on koottu yhteen uudelle nuorten.helsinki-sivustolle, joka kokoaa jatkossa yhteen kaikki kaupungin nuorille suunnatut palvelut. Talvilomaa vietetään Helsingissä tänä vuonna 21.-27.2.

Helsingissä voi viettää talvilomaa kymmenillä eri tavoilla, niin ulkona kuin sisälläkin. Lapsiperheille ja nuorille suunnattuja tapahtumia on tarjolla ympäri Helsinkiä. Tapahtumapaikkoina toimivat nuorisotalojen lisäksi eri alueiden liikuntapaikat, kirjastot, kulttuurikeskukset ja museot.

Talviloma Helsingissä
Kuva: Malin Gustafsson

Perinteinen talvirieha muuttaa Stadikalle

Kaupunki järjestää koko perheelle suunnatut Talviloman avajaiset Malmin kentällä lauantaina 19.2. klo 10-13. Ohjelmassa on mm ponitalutusta ja taika-show. Paikalla on Malmin VPK:n paloauto ja matkaluistelurata on auki. 

Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin Talvirieha muuttaa tänä vuonna urbaaniin ympäristöön, kun tapahtuman keskipisteenä on legendaarinen Olympiastadion ja sen lähialueet Töölössä. Aiempina vuosina Paloheinässä järjestetty tapahtuma pysyy yhä maksuttomana ja aktiviteettikattaus laajana. Tiistaina 22. helmikuuta kello 15.30-18.30 järjestettävää Talviriehaa Olympiastadionilla tähdittävät lasten suursuosikit

Ryhmä Haun Samppa ja Vainu.

Luistelukentät ja ladut kutsuvat ulkoilijoita koko talvilomaviikon ajan, ja myös kaupungin uimahallit ovat avoinna. Omatoimiseen talvilomasuunnistukseen saa ohjeet mm. keskustakirjasto Oodista ja Vuotalolta.

Nuorille tarjolla liikuntaa, retkiä, taidetta, pelaamista ja käsillä tekemistä  

Suvilahden Tiivistämö tarjoaa nuorille musiikki- ja tanssipainotteista tekemistä koko talvilomaviikon ajan. Tiivistämöllä voi esimerkiksi hypätä tanssivideoautomaattiin, osallistua DJ-työpajaan tai katsella hip hop –kulttuurin historiaan syventyviä leffoja. Perjantaina 25.2. Tiivistämö striimaa kahden nousevan nuoren rap-artistin live-esiintymiset Helsinkikanavalle. Sexmane & Pessa live-stream keikka alkaa klo 18:30 ja sisältää keikkojen lisäksi myös artistihaastattelut. Lisäksi Tiivistämölle pääsee 200 ensimmäistä katsomaan keikkaa paikan päällä.

Nuorisotalot järjestävät talvilomalla erilaisia retkiä, tapahtumia, työpajoja ja muuta nuorten suunnittelemaa tekemistä. Nuorisotalojen avoimissa illoissa pelataan, kokkaillaan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä vanhojen ja uusien kavereiden kanssa.

Malmitalolla sukelletaan mangan maailmaan nuorten ideoimassa ja toteuttamassa Mangataivas-huoneessa. Tarjolla on piirrostyöpajan ja kirjavinkkauksen lisäksi manga-elokuvanäytös. Kannelmäen nuorisotalolla puolestaan tehdään luonnonkosmetiikkaan joka kodin raaka-aineista.

Kirjastot tarjoavat talvilomaviikolla perheen pienimmille mm. satutuokioita, askartelua sekä salapoliisitehtäviä. Vähän vanhemmille nuorille kirjastot puolestaan tarjoavat mm. konsoli- ja lautapelejä. Itäkeskuksen, Kontulan ja Vuosaaren kirjastoissa järjestettävässä Incredibox-biittipajassa pääsee kokeilemaan helppokäyttöistä biitinluontiappia.

HAM Helsingin taidemuseoon ja Kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotilaille. Kaupunginmuseon Armas Tallinna -näyttely on avoinna vielä 27.2. asti.

Katso koko talviloman tarjonta osoitteesta nuorten.helsinki.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img