IKEBANA-esitys kutsuu kasvitkin teatteriin Turussa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 22/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Esitys on yhdistelmä soivia kasveja, asetelmia ja nykytanssia. Se saa ensi-iltansa Sopukassa 31.3.

Taide- ja tiedekollektiivi Fern Orchestra jatkaa ihmisen luontosuhteen tutkimista yhdessä Turun Kaupunginteatterin ja Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa tuotetulla esityksellä Ikebana – Plant series VIII.

Ikebanassa hyväksytään asioiden tilapäinen luonne ja tunnustetaan ihmisen paikka luonnon kiertokulussa. Kukkien asettelumetodi ilmaisee ajan muutosta; ihmisen kykyä kohdata oleva hetki ja tulevat haasteet. Siinä missä puulajilla kestää tuhat vuotta kiivetä vuoren yli, ihmisen aikakäsitys on parhaimmillaankin joitakin satoja vuosia. Ikebana-esitys on toteutettu monilajisesti ja siinä esiintyvät sekä kasvit että ihmiset. Teos on ensimmäinen kasveille suunnattu esitys ja ne pääsevätkin katsomoon ilmaiseksi maksavan ihmisen kanssa. Nyt on mahdollisuus viedä lempikasvisi teatteriin!

Esitys haastaa katsojan luopumaan itselleen asettamasta vaatimuksesta olla erillinen muusta luonnosta ja kutsuu kokijaa kohtaamaan toiseutta. Kasvit ja tanssijat pyrkivät yhteyteen, joka vapauttaa kasvissa olevat sisäiset esteettiset voimat eri olomuotojen, asentojen ja asetelmien kautta. Kasvien syvällinen tuntemus saattaa olla ratkaisevassa asemassa ihmiskunnan jatkuvuuden kannalta.

Teoksen äänisuunnittelu tehdään yhdessä kasvien kanssa muuttamalla biologiset toiminnot  ihmisen kuultavaksi. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus soittaa kasveja Fern Orchestran Kasvijameissa.

Esityksen lipputuloilla työryhmä ostaa metsää hiilinieluksi. Siksi lippukategorioita on neljä, joista voi valita omansa: katsoja, tiedostava, vaikuttaja ja toimija. Lipun hintaan sisältyy Turun joukkoliikennelippu, joka on voimassa esityspäivänä kolme tuntia ennen ja kaksi tuntia esityksen jälkeen.

Fern Orchestra on taide- ja tiedekollektiivi, joka työskentelee kasvien ja mikro-organismien parissa. Teokset käsittelevät valon, ihmisen ja ympäristön suhdetta teosten ollessa esitystaidetta, nykytanssia, julkaisuja ja valo- ja äänitaidetta. Edellinen esitys Mareld nähtiin Turun Kaupunginteatterissa syksyllä 2020. Esitykselle myönnettiin SÄDE-kunniamaininta Lajienvälisestä valosuunnittelusta.

Tekijät

Työryhmässä: Markus Heino, Vespa Laine, Samuel Salminen, Ilona Salonen, Kalle Suominen, Maileena Vaajoensuu ja kasvit.

Yhteistyö: Fern Orchestra, Läntinen tanssin aluekeskus ja Turun Kaupunginteatteri.

Tiedot

Ensi-ilta 31.3.2022 klo 19 Turun Kaupunginteatterin Sopukassa.

Kesto: n. 1 h, ei väliaikaa. Esityksen jälkeen Kasvijamit n. 30min.

Liput: 10–69 € teatterin ja Lippupisteen kanavista.

Lähde Turun Kaupunginteatteri

spot_img