Lähes 470 tapahtuma-alan yrittäjää sai apua tapahtumatakuusta

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Valtiokonttori on nyt käsitellyt kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset.

Tapahtumatakuun korvaukset olivat haettavina Valtiokonttorista 15.9.–7.12.2021. Korvaus on tarkoitettu tapahtumille, jotka jouduttiin joko perumaan tai järjestämään pienempänä koronapandemiasta johtuvien viranomaispäätösten vuoksi.

Myönnetyt tapahtumatakuu-tuet 2021

Tapahtumatakuun haku oli kaksivaiheinen. Ensin tapahtumalle haettiin ennakollinen maksusitoumus, joka myönnettiin tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestäjä pystyi hakemaan korvauksia toteutuneista kustannuksista, jos tapahtuma jouduttiin perumaan tai järjestämään pienempänä.

Tapahtumatakuu koski vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestettiin 1.6.–7.12.2021.

Eniten korvauksia Helsingin alueelle

Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle. Korvauksia on maksettu 31.12.21 mennessä yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Eniten korvauksia maksettiin Helsingin alueelle. Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille sekä taide- ja kulttuuritapahtumille. Tilastot maksetuista takuista päivittyvät osoitteeseen valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu.

Kustannustuki haettavana nyt

Kustannustuesta alkoi 21.12. erityisesti tapahtuma-, matkailu- ja ravitsemisaloille suunnattu viides hakukierros. Sillä korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista tukikaudella 1.6.–30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika päättyy 18.2.2022.

Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta haekustannustukea.fi.

Lähde Valtiokonttori

spot_img