Helmet-kirjastot haastavat kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien pariin

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Vuoden 2022 Helmet-haasteet julkaistu

Helmet-kirjastot haastavat sinut jälleen kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien pariin vuoden 2022 Helmet-haasteilla. Haluaisitko aloittaa näiden parista uuden harrastuksen, elvyttää vanhan harrastuksen tai hakea muuten uutta inspiraatiota? Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen kyllä, nämä haasteet ovat juuri sinulle!

Helmet-haasteiden tavoitteena on innostaa lukemaan, kuuntelemaan, pelaamaan ja katsomaan enemmän ja monipuolisemmin kuin aikaisemmin, mutta ilman suorituspakkoa. Näitä haasteita ei voi hävitä, mutta niistä voi inspiroitua läpi vuoden.

Helmet-lukuhaaste ja Pieni Helmet-lukuhaaste

Helmet-kirjastojen lukuhaaste

Helmet-lukuhaaste kutsuu osallistujat kirjojen pariin. Haaste muodostuu 50 erilaisesta haastekohdasta, joiden avulla osallistujat voivat valita itselleen luettavaa läpi vuoden. Haastekohdat voivat liittyä kirjan aiheeseen, nimeen tai kirjoittajaan. Haastekohdat eivät kuitenkaan ole tiukkoja sääntöjä, vaan jokainen osallistuja saa itse päättää, miten ne tulkitsee. 

Pieni Helmet-lukuhaaste on nimensä mukaisesti pienempi, 25 haastekohdan mittainen haaste. Tämä lukuhaaste on suunniteltu erityisesti lapsille ja nuorille kirjastotyöntekijöiden ja opettajien yhteistyönä. Se sopii kuitenkin hyvin myös aikuisille, jotka eivät halua tarttua 50 kohdan haasteeseen. Kaikki pienen lukuhaasteen haastekohdat löytyvät myös isosta haasteesta.

Helmet-lukuhaaste on julkaistu myös selkokielellä. Selkomukautuksen ovat tehneet Selkokeskuksen ja Oppimateriaalikeskus Opikkeen asiantuntijat.

Tutustu lukuhaasteisiin tarkemmin:

Molemmista lukuhaasteista voi keskustella Helmet-lukuhaaste-Facebook-ryhmässä.

Helmet-musahaaste

Helmet-kirjastojen musiikkihaaste

Helmet-musahaaste tarjoaa innostavan matkan musiikin ihmeellisen maailmaan. Haasteessa on 50 kohtaa, ja tavoitteena on kuunnella niiden mukaisesti itselleen uutta musiikkia vuoden aikana. Helmet-musahaaste on koottu niin, että se ei rajoita liikaa mutta on samalla monipuolinen ja jättää sopivasti tilaa vaihtoehdoille. Se houkuttelee tekemään  ennakkoluulottomia löytöretkiä musiikin parissa ja hankkimaan uusia avartavia kuuntelukokemuksia. Haastetta voi tehdä juuri itselleen sopivalla tavalla musiikkia kuuntelemalla, tapahtui se sitten keikalla, konsertissa, levyjen tai radion äärellä. 

Tutustu musahaasteeseen tarkemmin: Helmet-musahaaste

Voit keskustella haasteesta Helmet-musahaaste-Facebook-ryhmässä. Ryhmässä voit myös kysyä vinkkejä musahaasteen tekemiseen ja antaa vinkkejä halutessasi muille. Musiikkikirjastolaiset toimivat ryhmän ylläpitäjinä. Inspiroidutaan yhdessä musiikista! 

Helmet-pelihaaste

Helmet-kirjastojen pelihaaste

Vaivaako pelianemia tai haluaisitko kokeilla pelien suhteen jotain uutta omien tuttujen pelimieltymystesi ulkupuolelta? Ota avuksesi Helmet-pelihaaste!

Pelihaasteessa tehtävänäsi on pelata vuoden aikana 24 eri peliä, jotka saat itse valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Pelejä ei tarvitse läpäistä, ellet itse halua ottaa tällaista tavoitetta juuri omaan henkilökohtaiseen haasteeseesi mukaan. Vaikka haasteen nimi on Helmet-pelihaaste, kuka tahansa pelejä harrastava tai aiemmin harrastamaton voi osallistua! Kun otat haasteen vastaan, kannattaa muistaa, että sen tarkoitus on lisätä pelaamiseen iloa eikä aiheuttaa pelistressiä. Oma peliaikataulu ja innostus saavat määritellä haasteen suorittamisjärjestystä. Optimoida ja muokata saa vapaasti! Haastekohtia voi suorittaa minkälaisilla peleillä tahansa! 

Tutustu pelihaasteeseen tarkemmin: Helmet-pelihaaste

Voit keskustella haasteesta ja etsiä pelejä haasteiden täyttöön tai jakaa omia vinkkejäsi Helmet-pelihaaste-Facebook-ryhmässä. Siellä on myös kätevä pitää kirjaa oman haasteen etenemisestä. 

Voit jakaa pelihaasteesta somessa hashtageilla #pelihaaste tai #pelihelmet

Tervetuloa mukaan ja pelit pyörimään! 

Helmet-elokuvahaaste ja Pieni Helmet-elokuvahaaste

Helmet-kirjastojen elokuvahaaste

Helmet-elokuvahaasteessa katsotaan vuoden aikana 50 elokuvaa, jotka saat valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Katso lempileffasi uudelleen tai avaa silmäsi tuntemattomalle. Elokuvahaasteen tarkoitus on tuoda iloa ja syvyyttä elokuvaharrastukseen.

Pieni Helmet-elokuvahaaste on suppeampi, 25 haastekohdan mittainen kokonaisuus. Pieni elokuvahaaste on suunniteltu lapsille ja nuorille, mutta se sopii yhtä hyvin myös aikuisille. Astu kanssamme kuvien virtaan!

Tutustu elokuvahaasteisiin tarkemmin:

Voit keskustella elokuvahaasteista Helmet-elokuvahaaste-Facebook-ryhmässä.

Lähde Espoon kaupunki – Esbo stad

spot_img