Soveltavan teatterin menetelmillä vahvuutta nuorten itsetuntoon

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Diakin hallinnoimassa Tule nähdyksi -hankkeessa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Hankkeen toiminta on kohdistettu nuorten lisäksi oppilaitosten henkilöstölle sekä nuorisotyötä opiskeleville.

Diakin hallinnoimassa Tule nähdyksi -hankkeessa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Hankkeen toiminta on kohdistettu nuorten lisäksi oppilaitosten henkilöstölle sekä nuorisotyötä opiskeleville. − Jokaisen tarinalla on väliä.

Nuorten itsetunto

Kaikkien nuorten, mutta erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien, on tärkeää päästä mukaan yhteisöllisyyttä rakentavaan toimintaan toisten nuorten kanssa, sanoo Tule nähdyksi -hankkeen koordinaattori Mertsi Ärling. Hankkeen tavoitteena on entistä laajempi luovien menetelmien soveltaminen nuoria tukevassa, monialaisessa yhteistyössä.

Teatterityöpajoista tukea, naurua ja turvallisia hetkiä

Soveltavan teatterin menetelmiä, kuten improvisaatiota ja tarinateatteria on käytetty Tule nähdyksi -hankkeen erilaisissa työpajoissa.

”Työpajoissa on harjoiteltu sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja vahvistettu nuorten itsetuntoa. Tavoitteena on ollut, että nuoret pääsisivät paremmin etenemään koulupolullaan tai kiinni työelämään”,

hankkeessa kouluttajana toiminut lehtori Riia Lamminmäki toteaa. 

Työpajoja on järjestetty myös sosiaalialan ammattikorkeakouluopiskelijoille. Opiskelijat ovat päässeet tutustumaan soveltavan teatterin menetelmiin omaa hyvinvointia lisäävän työskentelyn kautta. Samalla he ovat saaneet tietoa soveltavan teatterin tarjoamista mahdollisuuksista nuorten tukemisessa.

Tule nähdyksi -hanke on mahdollistanut matalan kynnyksen kohtaamisia, naurua ja turvallisia hetkiä, jotka ovat tärkeitä nuorten jaksamisen kannalta, kertoo hankkeen työpajoissa työskennellyt käsikirjoittaja ja ohjaaja Elina Izarra

Loppuseminaarissa käytännön työpajaharjoittelua ja tarinateatteria

 Tule nähdyksi -hankkeen loppuseminaari järjestetään Teatteri Avoimissa Ovissa Helsingissä (Erottajankatu 5) tiistaina 29.11.2022 klo 11.30–16.30.

Seminaarissa julkaistaan hankkeen artikkelikokoelma, jonka seminaariin osallistujat saavat itselleen. Lisäksi tilaisuudessa esitellään hankkeessa syntynyt soveltavan teatterin työpajasarja “Nähdyksi tulemisen mahdollisuuksia”.

Seminaariin osallistuvat pääsevät myös teatterialan ammattilaisten pitämiin työpajoihin. Työpajoissa kokeillaan hankkeen työpajasarjan harjoitteita käytännössä. Näyttämöllä esiintyy Q-teatterin tarinateatteriryhmä Hyvä Kätilö

Tule nähdyksi -hankkeessa tuetaan etenkin syrjäytymisvaarassa olevien nuorten itsetuntoa, sujuvoitetaan nuorten koulutuspolkuja ja edistetään työllistymistä. Lisäksi hankkeessa tuotetaan sisältöjä nuorisoalan koulutukseen ja kootaan ammattikorkeakoulujen lehtoreille tietopaketti teatterialan soveltavista menetelmistä.

Hanketta koordinoi Diakonia-ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina ovat Vamos, Q-teatteri, Tarinateatteri Vox ja Rakastajat-teatteri.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, ja kansallinen rahoittajaviranomainen on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen kesto on 1.9.2020–28.2.2023. 

Lähde Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

spot_img