Uniarts Fest -taidefestivaali täyttää Sörnäisten kampuksen taiteella lauantaina 17.9.

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Uniarts Fest on koko Taideyliopiston yhteinen festivaali, joka tarjoaa kaupungin tuoreinta taidetta ja huikean keskusteluohjelman.

UniArtsFest
18.8.2022 13:50:00 | Taideyliopisto

Taideyliopiston opiskelijoiden, opettajien ja alumnien osaamista esittelevä monipuolinen Uniarts Fest järjestetään lauantaina 17.9. yliopiston uudella Sörnäisten kampuksella. Ohjelma jatkuu lauantaina aamuyhdestätoista myöhäisiltaan ja on kokonaan maksutonta yleisölle.

Tapahtuman ohjelma kattaa eri taiteenalat musiikista kuvataiteeseen, teatteriin ja tanssiin. Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?

Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, laulaja Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere.

Avoimet ovet uudelle kampukselle 

Uniarts Fest järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Taideyliopiston uudella Sörnäisten kampuksella. Syksyllä 2021 valmistunut kampus koostuu kahdesta arkkitehtuuriltaan ja historialtaan kiinnostavasta rakennuksesta: Teatterikorkeakoulun päärakennuksesta Kookoksesta ja Kuvataideakatemian uudesta Myllystä. 

Festivaalipäiväksi Myllyn viidennen kerroksen kattoterassille avautuu pop up -kahvila ja kampuksella järjestetään opastettuja kierroksia, joilla kurkistetaan myös tiloihin, joihin yleisöllä ei yleensä ole pääsyä.

Ohjelma täynnä taidetta tuoreimmillaan 

Festivaalipäivänä esityksiä nähdään niin kampuksen aulatiloissa, studioissa kuin kattoterassillakin. Lippuja ei tarvitse varata – yleisö voi vain kävellä sisään esityksiin.

Myllyn katutason Kuva/Tila-galleriassa on nähtävissä opiskelijoiden taidetta esittelevä Kandinäyttely. Näyttelyyn voi tutustua myös musiikin kautta: päivän aikana Sibelius-Akatemian muusikot valitsevat näyttelystä teoksia ja reagoivat niihin improvisoimalla.

Mylly-rakennuksen ylempiin kerroksiin levittäytyy Kuvataideakatemian opiskelijoiden taidemyyjäiset. 

Uniarts Festin musiikkiohjelma sisältää kaikkea klassisesta popmusiikkiin ja eri puolilta maailmaa vaikutteita saaneeseen folkiin. Jo aamupäivällä nähdään erityisesti lapsiperheille suunnattu musiikkiesitys Muovipullopostia, joka käsittelee muoviroskan määrää maailman merissä. Yli 4-vuotiaille sopivassa esityksessä lapset kutsutaan apuun ja muistutetaan, että muovipulloposti ei kuulu meriin.

Konserttien lisäksi festivaalilla nähdään tanssi-, teatteri- ja performanssiesityksiä sekä video- ja äänitaidetta.

Historian neljäs taidefestivaali

Taideyliopiston yhteinen taidefestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran Musiikkitalossa kesäkuussa 2019 nimellä Feel Helsinki ja se houkutteli paikalle yli 5500 kävijää. Koronapandemian aikana tapahtuma on järjestetty osin Musiikkitalossa ja osin virtuaalisesti.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Taideyliopiston toisella kampuksella Sörnäisissä ja nimi vaihtuu Uniarts Festiksi.

Lähde Taideyliopisto

spot_img