Folkista ja progesta ammentava Kaamanen Soundsystem julkaisi esikoissinglensä Pöllöpuu

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Ikimetsään sijoittuva biisi kumartaa syvään luonnon rauhalle, lajien väliselle yhteiselolle ja vanhojen metsien pyhyydelle.

Suomalaisissa maisemissa vaelteleva Kaamanen Soundsystem julkaisi ensimmäisen singlensä Pöllöpuu perjantaina 19.8. Musiikillisesti kappale ammentaa voimansa folkista ja progesta.

Kaamanen soundsystem

Pöllöpuu YouTubessa: 

Kaamanen Soundsystemin retki alkoi jyväskyläläisen omakotitalon ullakkohuoneesta helteisenä heinäkuuna kahdeksan vuotta sitten. Tuolloin ystävykset työstivät ambient-maisemia valokuvanäyttelyyn. Sen jälkeen yhtye on käyskennellyt polkujaan eripuolilla Suomea kehitellen omaa soundiaan. Demoja on äänitetty niin kokemäkeläisessä kuusikossa kuin sumialaisessa mummonmökissäkin. Paikan kosketus on tärkeä osa heidän musiikkiaan.

Alun perin kone- ja kitaravetoisena nelikkona aloittanut yhtye on saanut matkan varrelta mukaansa rytmiryhmän muhevoittamaan äänimaailmaansa. Vaikka Kaamanen Soundsystem -nimi viittaa Lappiin, kokoonpanon jäsenet vaikuttavat eteläisessä Suomessa: Jyväskylässä, Fiskarsissa ja Helsingissä.

Kaamanen Soundsystem on:

Juha Hämäläinen: laulu, äänet ja kitara
Jani Virtanen: syntetisaattorit, koskettimet ja ohjelmointi
Arto Hämäläinen: kitarat ja äänet
Teemu Aho: rummut ja perkussiot
Esa Linna: basso, kielisoittimet ja tinapilli
Marko Hämäläinen: tuotanto ja visualisoinnit

Pöllöpuu-singlellä vierailevana muusikkona Arto Ala-Jokimäki (steelkitara).

Lähde Esa Linna PR Services

spot_img