Valon polku valaisi Turun ja osa teoksista jää vielä iloksemme

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Jaa somessa

Valon polku -valotapahtuma lunasti lupauksensa ja toi valoa paitsi kaupunkiin myös ihmisten mieliin. Tapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta sekä kävijöiltä että tapahtuman taiteilijoilta.

Turun tämän vuotiseen valotapahtumaan odotettiin noin 200 000 kävijää. Aurajokiranta täyttyikin ajoittain ääriään myöten valotaiteen ystävistä ja arvioiden mukaan kävijätavoitteeseen päästiin.

Valon polku

”Avoimeen kaupunkitilaan sijoittuneen tapahtuman tarkkoja kävijämääriä on vaikea laskea nelipäiväisessä tapahtumassa, jonka monet teokset olivat nähtävillä myös yöaikaan”,

tapahtuman tuottaja Minna Heiniö kertoo.

”Sen sijaan on varmaa, että tärkein tavoitteemme toteutui; tapahtuma loi paljon hyvää mieltä ja antoi yhteisiä iloisia kokemuksia. Ihmiset olivat liikkeellä hyväntuulisina ja tapahtuma sujui rauhallisesti ilman järjestyshäiriöitä”,

Heiniö iloitsee.

Kävijöiden lisäksi Valon polku -tapahtumaa kiittelivät myös tapahtuman taiteilijat. Kansainväliset taiteilijavieraat, hollantilainen Ivo Schoofs sekä slovenialainen Janez Groselj olivat hyvin tyytyväisiä vierailuunsa Turussa. Molemmat olivat kiinnostuneet osallistumaan tapahtumaan uusilla teoksilla myös jonain toisena vuonna, mikäli kutsu käy.

Turussa on hyvä tekemisen meininki ja ilmapiiri. Tuntuu siltä, että täällä halutaan tehdä asioita yhdessä, mikä ei ole ihan itsestään selvä asia, tapahtuman taiteellisena johtajana toiminut valotaiteilija Kari Kola kiittelee.

Osa teoksista jatkaa Nuutinpäivään, kausivalot helmikuun loppuun

Valon polku ei tänäkään vuonna pääty kuin seinään, vaan se kiemurtelee kapeampana läpi pimeimmän talvikauden. Tammikuun 13. päivään asti turkulaisia ja kaupungissa vierailevia jäävät ilahduttamaan seuraavat teokset:

• Kari Kola: Valonnostaja (pienempi kokonaisuus)
• Valopuisto, Barkerinpuisto (pienempi kokonaisuus)
• Love Boat, Föri
• Know Your Hoods ja Jokojo: Pinnan alla. Teokseen liittyvän valosuunnistuksen voi käydä suorittamassa 8.1.2023 asti.

Kaupungin kausivalaistuskohteet sekä Teatterisillan Hiljaiset sillat -musikaalista inspiraationsa saanut Roseman Bridge ovat esillä helmikuun loppuun asti.

Lähde Turun kaupunki

spot_img