Valon polku valaisi Turun ja osa teoksista jää vielä iloksemme

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Valon polku -valotapahtuma lunasti lupauksensa ja toi valoa paitsi kaupunkiin myös ihmisten mieliin. Tapahtuma keräsi runsaasti positiivista palautetta sekä kävijöiltä että tapahtuman taiteilijoilta.

Turun tämän vuotiseen valotapahtumaan odotettiin noin 200 000 kävijää. Aurajokiranta täyttyikin ajoittain ääriään myöten valotaiteen ystävistä ja arvioiden mukaan kävijätavoitteeseen päästiin.

Valon polku

”Avoimeen kaupunkitilaan sijoittuneen tapahtuman tarkkoja kävijämääriä on vaikea laskea nelipäiväisessä tapahtumassa, jonka monet teokset olivat nähtävillä myös yöaikaan”,

tapahtuman tuottaja Minna Heiniö kertoo.

”Sen sijaan on varmaa, että tärkein tavoitteemme toteutui; tapahtuma loi paljon hyvää mieltä ja antoi yhteisiä iloisia kokemuksia. Ihmiset olivat liikkeellä hyväntuulisina ja tapahtuma sujui rauhallisesti ilman järjestyshäiriöitä”,

Heiniö iloitsee.

Kävijöiden lisäksi Valon polku -tapahtumaa kiittelivät myös tapahtuman taiteilijat. Kansainväliset taiteilijavieraat, hollantilainen Ivo Schoofs sekä slovenialainen Janez Groselj olivat hyvin tyytyväisiä vierailuunsa Turussa. Molemmat olivat kiinnostuneet osallistumaan tapahtumaan uusilla teoksilla myös jonain toisena vuonna, mikäli kutsu käy.

Turussa on hyvä tekemisen meininki ja ilmapiiri. Tuntuu siltä, että täällä halutaan tehdä asioita yhdessä, mikä ei ole ihan itsestään selvä asia, tapahtuman taiteellisena johtajana toiminut valotaiteilija Kari Kola kiittelee.

Osa teoksista jatkaa Nuutinpäivään, kausivalot helmikuun loppuun

Valon polku ei tänäkään vuonna pääty kuin seinään, vaan se kiemurtelee kapeampana läpi pimeimmän talvikauden. Tammikuun 13. päivään asti turkulaisia ja kaupungissa vierailevia jäävät ilahduttamaan seuraavat teokset:

• Kari Kola: Valonnostaja (pienempi kokonaisuus)
• Valopuisto, Barkerinpuisto (pienempi kokonaisuus)
• Love Boat, Föri
• Know Your Hoods ja Jokojo: Pinnan alla. Teokseen liittyvän valosuunnistuksen voi käydä suorittamassa 8.1.2023 asti.

Kaupungin kausivalaistuskohteet sekä Teatterisillan Hiljaiset sillat -musikaalista inspiraationsa saanut Roseman Bridge ovat esillä helmikuun loppuun asti.

Lähde Turun kaupunki

spot_img