Finlandia-palkinto merkitsee paljon pienelle kustantamolle

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Kiitos raatilaisille, että asetitte ehdolle pienen kustantamon kirjan, ja vieläpä lukemis- ja kirjallisuusaiheisen. Ja lämmin kiitos Hanna Nohynek, päätöksesi oli hyvä ja oikea! Kun Vaivan arvoista tuli tarjolle Avaimeen, tiesin heti, että tämän haluan kustantaa. 

Finlandia-voittajaa juhlistaminen

”Kun Vaivan arvoista tuli tarjolle Avaimeen, tiesin heti, että tämän haluan kustantaa. Käsikirjoituksessa oli erityistä lumovoimaa, kirkkaita lauseita ja ajatuksia, jotka jäivät pyörimään mieleeni, uusia kiinnostavia ja hauskojakin näkökulmia”,

kertoo Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaneen teoksen kustantamon kustannuspäälikkö Tiina Aalto.

 Avain onnittelee Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajaa Ville-Juhani Sutista.

Kuva
Ville-Juhani Sutinen

Käsikirjoituksessa oli erityistä lumovoimaa, kirkkaita lauseita ja ajatuksia, jotka jäivät pyörimään mieleeni, uusia kiinnostavia ja hauskojakin näkökulmia. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon tämän vuoden valitsija Hanna Nohynek perusteli valintaansa sanoen, että ”Tämän kirjan luettuani ajattelen olevani monin verroin rikkaampi”, ja juuri niin käy, kun lukee Vaivan arvoista.

Finlandia-palkinto on Suomen tärkein ja arvostetuin kirjallisuuspalkinto. Se on merkittävä kunnianosoitus kirjalle ja kirjailijalle unohtamatta sen tuomaa taloudellista liikkumavaraa. Se tuo kirjallisuuden hetkeksi uutisoinnin keskiöön ja tuo kunniaa pitkälle tekstille.

Ville-Juhani Sutinen

”Meille Avaimessa palkinto merkitsee paljon. Finlandia-palkinto pienen kustantamon kirjalle monipuolistaa kirjallisuuden kenttää suuren lukevan yleisön silmissä. Lukijat kenties löytävät uusia kirjoja ilmeisimpien valintojen rinnalle. Palkinnon myötä saamme helpommin näkyvyyttä myös muille hienoille kirjoillemme. Palkinto merkitsee meidän kirjoillemme enemmän huomiota niin mediassa kuin jälleenmyyjienkin joukossa.”

Pieni kustantamo pärjää laadulla, minkä Ville-Juhani Sutisen erinomainen kirjakin osoittaa. Pienenä ja ketteränä kustantamona meidän on mahdollista keskittyä ja panostaa kustannusohjelmaamme kustantamisen kaikilla osa-alueilla. Pieni pystyy tarjoamaan yksilölle enemmän.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon palkintoraati nosti puheessaan esille kustannustoimittamisen laadun vaatimuksen. Laatu on se, millä pieni pärjää. Ammattitaitoinen kustannustoimitus ja ammattiylpeä tiimi ovat meidän supervoimamme kustantamisen kentän lokerossamme. Palkinto rohkaisee meitä jatkamaan tällä omalla vahvalla linjallamme. 

Lähde Avain

spot_img