Finlandia-palkinto merkitsee paljon pienelle kustantamolle

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Kiitos raatilaisille, että asetitte ehdolle pienen kustantamon kirjan, ja vieläpä lukemis- ja kirjallisuusaiheisen. Ja lämmin kiitos Hanna Nohynek, päätöksesi oli hyvä ja oikea! Kun Vaivan arvoista tuli tarjolle Avaimeen, tiesin heti, että tämän haluan kustantaa. 

Finlandia-voittajaa juhlistaminen

”Kun Vaivan arvoista tuli tarjolle Avaimeen, tiesin heti, että tämän haluan kustantaa. Käsikirjoituksessa oli erityistä lumovoimaa, kirkkaita lauseita ja ajatuksia, jotka jäivät pyörimään mieleeni, uusia kiinnostavia ja hauskojakin näkökulmia”,

kertoo Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaneen teoksen kustantamon kustannuspäälikkö Tiina Aalto.

 Avain onnittelee Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajaa Ville-Juhani Sutista.

Kuva
Ville-Juhani Sutinen

Käsikirjoituksessa oli erityistä lumovoimaa, kirkkaita lauseita ja ajatuksia, jotka jäivät pyörimään mieleeni, uusia kiinnostavia ja hauskojakin näkökulmia. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon tämän vuoden valitsija Hanna Nohynek perusteli valintaansa sanoen, että ”Tämän kirjan luettuani ajattelen olevani monin verroin rikkaampi”, ja juuri niin käy, kun lukee Vaivan arvoista.

Finlandia-palkinto on Suomen tärkein ja arvostetuin kirjallisuuspalkinto. Se on merkittävä kunnianosoitus kirjalle ja kirjailijalle unohtamatta sen tuomaa taloudellista liikkumavaraa. Se tuo kirjallisuuden hetkeksi uutisoinnin keskiöön ja tuo kunniaa pitkälle tekstille.

Ville-Juhani Sutinen

”Meille Avaimessa palkinto merkitsee paljon. Finlandia-palkinto pienen kustantamon kirjalle monipuolistaa kirjallisuuden kenttää suuren lukevan yleisön silmissä. Lukijat kenties löytävät uusia kirjoja ilmeisimpien valintojen rinnalle. Palkinnon myötä saamme helpommin näkyvyyttä myös muille hienoille kirjoillemme. Palkinto merkitsee meidän kirjoillemme enemmän huomiota niin mediassa kuin jälleenmyyjienkin joukossa.”

Pieni kustantamo pärjää laadulla, minkä Ville-Juhani Sutisen erinomainen kirjakin osoittaa. Pienenä ja ketteränä kustantamona meidän on mahdollista keskittyä ja panostaa kustannusohjelmaamme kustantamisen kaikilla osa-alueilla. Pieni pystyy tarjoamaan yksilölle enemmän.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon palkintoraati nosti puheessaan esille kustannustoimittamisen laadun vaatimuksen. Laatu on se, millä pieni pärjää. Ammattitaitoinen kustannustoimitus ja ammattiylpeä tiimi ovat meidän supervoimamme kustantamisen kentän lokerossamme. Palkinto rohkaisee meitä jatkamaan tällä omalla vahvalla linjallamme. 

Lähde Avain

spot_img