Chico Muya: Parachute

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

Eteläafrikkalainen Chico Muya julkaisee uusimman singlensä Parachute 23.9.

Biisi on Kapkaupungista Helsinkiin päätyneen artistin kolmas isommalla työryhmällä rakennettu julkaisu, jolla vahvaääninen ja persoonallinen artisti jatkaa tunnettuuden rakentamistaan Suomessa sekä kansainvälisesti.

Parachute

Parachute kyseenalaistaa meidän haluja ja tahtoja, olipa niiden kohteena materia, tunteet, ihmiset tai haaveet. Aivan kuten Chico kehottaa hyppäämään vapaaseen pudotukseen ja katsomaan, mitä elämällä on tarjottavaa sosiaalisen median ja meitä varten rakennettujen kulissien takana.

Kappale liikkuu tyylillisesti modernin soulin ja singer-songwriter popin maastoissa, ja tuotannon keskeisenä teemana olikin esitellä Chico Muya artistina ja äänenä mahdollisimman kiinnostavasti, ripauksella soulia ja gospeliakin.

”Olen kuullut vuosien saatossa tuhansia biisejä ja ääniä, mutta kuullessani Chicon demot aistin ilmassa olevan jotain poikkeuksellista. Tein miehelle heti yhteistyöehdotuksen, ja nyt katsotaan mihin saakka pääsemme tällä matkalla”,

kertoo Raate Musicin toimitusjohtaja Petri Matero.

Chico Muya

Chico Muya syntyi Kongon demokraattisessa tasavallassa 1992. Vuonna 1995 hän pakeni kotimaansa kaoottista tilannetta Etelä-Afrikkaan. Lentäminen 7-henkisen perheen toimesta ilman rahaa ja omaisuutta oli käytännössä mahdotonta. Ainoa todellinen vaihtoehto oli kävellä, liftata ja toivoa parasta.

Sodat, villieläimet ja sotilaat, jotka halusivat toivottaa pienet lapset riveihinsä, olivat matkan aikana kohdattuja todellisia vaaroja. Kaikki perheet eivät näistä koettelemuksista selvinneet. Pakomatka uuteen kotimaahan kesti kokonaisen vuoden. 1995 lopulla Chico perheineen saapui Etelä-Afrikkaan. Heillä ei ollut muuta kuin nuhjuiset vaatteet selässään ja unelmansa paremmasta, valoisammasta tulevaisuudesta.

Varttuessaan köyhänä maassa pakolaisena, joka ei tuntenut kuuluvansa todella minnekään, oli valtava rooli Chicon kasvamisessa ihmisenä sekä muusikkona. Hänen perheensä taloudelliset ongelmat saivat hänet jatkuvasti tuntemaan olonsa huonommaksi, ja muiden elämä näyttäytyi korostuneen paremmalta.

Etelä-Afrikan muukalaisvihamielinen ilmapiiri ja asenteet olivat nuorelle Chicolle kova paikka. Kun fyysistä pakoreittiä ei ollut, sai musiikki ja mielikuvitus toimia artistin turvasatamana.

Chicon kiinnostus musiikkiin löytyi lopullisesti hänen kahden veljensä kautta. Soittamisen kipinä syttyi seuraamalla muusikoita, jotka soittivat kirkossa, jossa Chico perheensä kanssa vieraili usein.

Opeteltuaan vuosia laulamaan ja soittamaan kitaraa, hän tunsi olevansa valmis soittamisen kirkossa. Tämä ehdotuksen hylkääminen ilman näkyvää syytä vain vahvisti Chicon missiota tulla muusikoksi. Oikea musiikillinen matka alkoikin vasta kieltävästä vastauksesta.

Chicon elämäntarina ei ole se kaikkein tavallisin. Samalla se on myös tarina musiikin voimasta ja siitä, mihin oma tahto parhaimmillaan yltää.

Chico Muya: Parachute

Esittäjä: Chico Muya
Kappale: Parachute
ISRC: FI8R22100011
Säv. Chico Muya
San. Chico Muya
Sov. Chico Muya, Tuomas Wäinölä

Muusikot
Akustinen kitara ja laulu: Chico Muya
Rummut: Anssi Nykänen
Congat: Mongo Aaltonen
Ohjelmointi: Samu Ruuskanen
Kitara, basso, ohjelmointi: Tuomas Wäinölä
Taustalaulu: Jepa Lambert ja Heini Ikonen
Hammond: Mikko Mäkinen

Miksaus: Samu Ruuskanen
Tuotanto: Tuomas Wäinölä ja Samu Ruuskanen
Masterointi: Svante Forsbäck
A&R, Executive Producer: Petri Matero
Julkaisija: Raate Music

Lähde Raate Music

spot_img