Jonna Tervomaa – Auringon Eteen (single)

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Jonna Tervomaalla on melkoinen juhlavuosi käynnissä ja parhaillaan pitkin Suomea liikkuu kiertue täynnä hittejä koko uran varrelta. Uutta Tervistä onkin saanut odotella tässä puoli ikuisuutta, eli fanien kärsivällisyyttä on todellakin koeteltu. Edellinen täyspitkä levy nimeltään Ääni kun julkaistiin vuonna 2017.

Auringon Eteen on tunnistettavaa Tervomaata, mutta mukana on myös hauskoja hieman uusia elementtejä. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy varsinkin todella raikkaaseen ja ilmavaan soundimaailmaan. Uskon että Jonnan luottopakin Jussi Jaakonahon sormet ovat olleet tässä mukana. Hän on kyllä sellainen tyyppi, jonka olkapäähän voi aina nojata musisoinnin ja etenkin kitaroinnin suhteen. Lisäksi Auringon Eteen kappaletta hallitseva sointukuvio on todella tarttuva.

Yleisesti Jonnan laulu on ehdottomasti tunnistettavaa, mutta mukavaa huomata mukana olevan tiettyä spontaaniutta. Tätä kyllä Tervomaan tuotannossa on piisannut aina, mutta jotenkin meno tuntuu aiempaa vapautuneemmalta. Tätä kuitenkaan ei kannata yhdistä mihinkään tarkoitukselliseen rosoisuuteen. On aika hankala jotenkin kuvailla tätä asiaa, mutta homma toimii. Kuunnelkaa itse!

Olisin silti kaivannut hieman monimuotoisempaa menoa biisiltä yleisesti. Mutta kun kyseessä on ensimmäinen single uudelta levyltä, niin nämä ekat julkaisut ovat monesti hieman yksinkertaisempia täsmäiskuja muutenkin usealla artistilla.

Kappale itsessään on piristävä kuin pieni auringonpilke näin keväällä. Odotan kyllä innolla millainen uudesta albumista tulee kokonaisuudessaan.

Itse biisin voit kuunnella vaikkapa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=KwfMZ4TtZ1Y

– K. Leijala

spot_img