Jonna Tervomaa – Auringon Eteen (single)

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Karisto julkaisi kaksi kiehtovaa kansainvälistä jännityskirjaa

Karisto kutsuu sinut kevään jännittäville matkoille brittein saarille ja Kalifornian punapuumetsiin.

Jaa somessa

Jonna Tervomaalla on melkoinen juhlavuosi käynnissä ja parhaillaan pitkin Suomea liikkuu kiertue täynnä hittejä koko uran varrelta. Uutta Tervistä onkin saanut odotella tässä puoli ikuisuutta, eli fanien kärsivällisyyttä on todellakin koeteltu. Edellinen täyspitkä levy nimeltään Ääni kun julkaistiin vuonna 2017.

Auringon Eteen on tunnistettavaa Tervomaata, mutta mukana on myös hauskoja hieman uusia elementtejä. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy varsinkin todella raikkaaseen ja ilmavaan soundimaailmaan. Uskon että Jonnan luottopakin Jussi Jaakonahon sormet ovat olleet tässä mukana. Hän on kyllä sellainen tyyppi, jonka olkapäähän voi aina nojata musisoinnin ja etenkin kitaroinnin suhteen. Lisäksi Auringon Eteen kappaletta hallitseva sointukuvio on todella tarttuva.

Yleisesti Jonnan laulu on ehdottomasti tunnistettavaa, mutta mukavaa huomata mukana olevan tiettyä spontaaniutta. Tätä kyllä Tervomaan tuotannossa on piisannut aina, mutta jotenkin meno tuntuu aiempaa vapautuneemmalta. Tätä kuitenkaan ei kannata yhdistä mihinkään tarkoitukselliseen rosoisuuteen. On aika hankala jotenkin kuvailla tätä asiaa, mutta homma toimii. Kuunnelkaa itse!

Olisin silti kaivannut hieman monimuotoisempaa menoa biisiltä yleisesti. Mutta kun kyseessä on ensimmäinen single uudelta levyltä, niin nämä ekat julkaisut ovat monesti hieman yksinkertaisempia täsmäiskuja muutenkin usealla artistilla.

Kappale itsessään on piristävä kuin pieni auringonpilke näin keväällä. Odotan kyllä innolla millainen uudesta albumista tulee kokonaisuudessaan.

Itse biisin voit kuunnella vaikkapa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=KwfMZ4TtZ1Y

– K. Leijala

spot_img