Jonna Tervomaa – Auringon Eteen (single)

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi.

Jaa somessa

Jonna Tervomaalla on melkoinen juhlavuosi käynnissä ja parhaillaan pitkin Suomea liikkuu kiertue täynnä hittejä koko uran varrelta. Uutta Tervistä onkin saanut odotella tässä puoli ikuisuutta, eli fanien kärsivällisyyttä on todellakin koeteltu. Edellinen täyspitkä levy nimeltään Ääni kun julkaistiin vuonna 2017.

Auringon Eteen on tunnistettavaa Tervomaata, mutta mukana on myös hauskoja hieman uusia elementtejä. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy varsinkin todella raikkaaseen ja ilmavaan soundimaailmaan. Uskon että Jonnan luottopakin Jussi Jaakonahon sormet ovat olleet tässä mukana. Hän on kyllä sellainen tyyppi, jonka olkapäähän voi aina nojata musisoinnin ja etenkin kitaroinnin suhteen. Lisäksi Auringon Eteen kappaletta hallitseva sointukuvio on todella tarttuva.

Yleisesti Jonnan laulu on ehdottomasti tunnistettavaa, mutta mukavaa huomata mukana olevan tiettyä spontaaniutta. Tätä kyllä Tervomaan tuotannossa on piisannut aina, mutta jotenkin meno tuntuu aiempaa vapautuneemmalta. Tätä kuitenkaan ei kannata yhdistä mihinkään tarkoitukselliseen rosoisuuteen. On aika hankala jotenkin kuvailla tätä asiaa, mutta homma toimii. Kuunnelkaa itse!

Olisin silti kaivannut hieman monimuotoisempaa menoa biisiltä yleisesti. Mutta kun kyseessä on ensimmäinen single uudelta levyltä, niin nämä ekat julkaisut ovat monesti hieman yksinkertaisempia täsmäiskuja muutenkin usealla artistilla.

Kappale itsessään on piristävä kuin pieni auringonpilke näin keväällä. Odotan kyllä innolla millainen uudesta albumista tulee kokonaisuudessaan.

Itse biisin voit kuunnella vaikkapa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=KwfMZ4TtZ1Y

– K. Leijala

spot_img