Kotimaiset konemusiikin levymerkit: Raami Collective

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Mikko Rautiainen pyrkii Guinnessin maailmanennätykseen

Mikko Rautiainen tavoittelee Guinnessin maailmanennätystä Holland’s Got Talent -ohjelmassa yhdistämällä komiikan ja nenähuilunsoiton hollantilaisiin klassikoihin.

Jaa somessa

Pyysin Raami Collectiven Lasse Jantusta esittelemään nuorta helsinkiläistä tekno-labeliaan, joka on aktivoitunut viimeisen vuoden aikana julkaisemalla mielenkiintoisia ja monipuolisia techno-kokoelmia.

Kuvaile Raamin estetiikkaa, ideologiaa ja genrejä.

Raami on kolmen teknotuottajan ja dj:n (Oscar Wild, Uno Technopuro, Lasse) sekä usean upean vierailevan artistin muodostama kollektiivi ja levymerkki. Labelin avainsana on tekno monissa muodoissaan ja meille Raamissa ne muodot voivat olla esimerkiksi minimalistista, nopeaa, raakaa, diippiä ja dubista. Emme vierasta myöskään housea. Päinvastoin: elämme ja hengitämme sitä! Järkkäilemme silloin tällöin bileitä Helsingissä ja lähimaastossa nimellä Raami Techno Sessions.

Mitä lähitulevaisuus tuo mukanaan Raamin ohjelmistossa?

Lukuisten Jarkko, Uno Technopuro, Oscar Wild sekä Synthiose julkaisujen lisäksi olemme laittaneet ulos tähän mennessä viisi VA-kokoelmaa ja kutonen on työstössä. Seuraavana julkaisujonossa uusi Uno Technopuro EP. 

Tee muutamia nostoja levymerkin katalogista, perusteluineen.

Alla muutamia nostoja katalogista. Rauhallisempaa, eteeristä tunnelmaa edustavien Glimpse- ja Sumus-raitojen voisi ajatella menevän teknon sijaan enemmän electronica/downtempo-osastolle. Slush ja The Reality Is Watching Us pitävät jotain tunnelmasta mutta vaihtavat genren syvemmän teknon puolelle. Kolme viimeistä raitaa Vivid, Concordia ja Linger toimivat testatusti paitsi kotikuuntelussa – myös missä tahansa hikisessä aamuöisessä lattiantamppausluolassa.

Synthiose – Glimpse

OLPK – SUMUS

Lasse – Slush

Uno Technopuro – The Reality Is Watching Us

Oscar Wild – Vivid

Kitkatone & Empath – Concordia

Jarkko – Linger

Mikko Ihalainen

spot_img