Mihin tekoäly vie maailmaa? Jännittävä uusi romaani – Lakipiste

Aiheeseen liittyvää

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Lakipiste

Palkitun tulevaisuudennäkijän Piia Leinon uudessa kirjassa älylaitteet voivat olla tappavia ja laaja luontokato on todellisuutta. Leino ei kuitenkaan maalaa puhdasta dystopiaa, vaan antaa tilaa myös toivolle.

Vuosi 2045

Romaanissa on vuosi 2045. Ekokatastrofi on edennyt ja ympäristöliike radikalisoitumassa. Ruotsissa ekoyhteisö on juuri tehnyt joukkoitsemurhan, mutta Suomessa vaikuttaa vielä rauhalliselta. Kun vaateketjun johtaja kuolee oudossa älylaiteturmassa, poliisi ei osaa epäillä rikosta. Toisaalla epäilykset ovat heränneet. Mediajätti Googlen toimittaja Aaro Kangas saa tehtäväkseen selvitellä Tammilaakson ekoyhteisön mahdollista radikalisoitumista, ja putoaa tietämättään lähelle kunnianhimoisen tuhosuunnitelman ydintä. Selvittelystä tulee pian hyvin henkilökohtaista ja vaarallista.

Lakipiste kirja tekoälystä
Kansi Jussi Karjalainen

Pitää tiukasti otteessaan

Lakipiste sijoittuu aikaan, jona ekokatastrofi ja uusi teknologia ravistelevat todellisuutta tunnistamattomaksi. Taiturillinen Leino onnistuu punomaan tulevaisuuteen sijoittuvan dekkarin, jonka henkilöt eivät ole yksioikoisen hyviä tai pahoja – eivät välttämättä edes henkilöitä sanan perinteisessä merkityksessä.

”Halusin kirjoittaa kirjan, joka pitäisi tiukasti otteessaan ensimmäisestä sivusta viimeiseen. Samalla tahdoin teoksen pohtivan tosissaan tulevaisuuden teknologian uhkia ja mahdollisuuksia. Lakipiste sijoittuu kesäiseen maalaisidylliin, jonka ympärillä maailma on monin tavoin murroksessa. Se on moderni suljetun huoneen mysteeri ja itsenäistä jatkoa muille kirjoilleni, jotka yrittävät hahmottaa ihmisen paikkaa muuttuvassa maailmassa”, kertoo Leino itse kirjastaan.

Kirja poikkeaa sarjan edellisistä osista niin, että sen voi määritellä myös rikosromaaniksi.

Dekkari Leinolle uusi aluevaltaus

”Kirjoittaminen on minusta kiinnostavinta silloin, kun se on hyvin haastavaa. Dekkari on itselleni uusi aluevaltaus ja oli haaste löytää tapa tehdä se omaperäisesti niin, että tyylilajin parhaat herkut ovat mukana. Halusin, että kirjani tarjoaisi sekä viihdettä että uusia näkökulmia maailmaan”, Piia Leino kertoo.

Piia Leino on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja, joka jatkaa romaaneissaan mielellään siitä, mihin journalismin keinot päättyvät. Hänellä on ilmiömäinen kyky kirjoittaa vaikeista yhteiskunnallisista asioista viihdyttävästi ja koskettavasti.

Piia Leino: Lakipiste, 238 sivua.

Painettu kirja julkaistaan 19.8.
Äänikirja julkaistaan 9.9.

spot_img