Mistolan Lasiset Linnut julkaisi uuden singlen – Maailma palaa

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Turkulainen suomirockin sanansaattaja Mistolan Lasiset Linnut on julkaissut uuden singlen Maailma palaa. Sinkku on viimeinen poiminta tulevalta pitkäsoitolta Kun laulajat ovat lähteneet, mikä julkaistaan keväällä helsinkiläisen pienlevy-yhtiön Lil’ Beast Recordsin kautta. Biisin sävellys ja sanoitus ovat bändin keulamiehen, Juhani Mistolan, käsialaa. Sovituksesta vastaa taas koko bändi.

Maailma Palaa -lyriikkavideo

Maailma palaa on häpeämättömän tarttuva pop-kappale, josta on helppo kuulla musiikillisia viittauksia 1980- ja 1990-lukujen kotimaisten ja kansainvälistenkin artistien tyylikirjoihin. Teksti vie tematiikallaan biisin myös aikaan, jossa lauluilla oli sanoma, jokin ulkomusiikillinen merkitys.

Biisi maalaakin eteensä apokalyptisen näyn nykyajasta, jossa taiteilijat ja poliitikot vuorotellen julistavat totuuksia tarjoamatta kuitenkaan mitään uusia vastauksia. Ja tämä yön pimeinä tunteina pohtiessa turhauttaa. Laulun päähenkilö toteaakin kertosäkeessä kyynisesti, että ”maailma palaa, antaa palaa”. Toisaalta tämän lauseen voi helpostikin nähdä myös kaksimerkityksisenä. Maailman palaessa me voimme olla välinpitämättömiä tai sitten rohkeita. Biisin käännekohta kuullaankin väliosassa, jossa todetaan lohdullisesti, että ”ehkä tuhkasta nousee uusi lintu tai mullasta kasvaa uusi puu.”

Mistolan Lasiset Linnut tunnetaan hyvin energisistä keikoistaan ja hyvästä vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Levyn julkaisun myötä bändi toivookin saavansa viedä tätä hyvää tuulta mahdollisimman laajalti ympäri Suomea.

Mistolan Lasiset Linnut on:
Juhani Mistola (laulu, kitara, mandoliini, koskettimet)
Simppa Willberg (basso, laulu)
Lassi Luukkainen (rummut, laulu)
Matti Kuuppo (kitara, mandoliini, taustalaulu)

https://www.facebook.com/mistolanlasisetlinnut
https://www.instagram.com/mistolanlasisetlinnut/

spot_img