Mistolan Lasiset Linnut julkaisi uuden singlen – Maailma palaa

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Turkulainen suomirockin sanansaattaja Mistolan Lasiset Linnut on julkaissut uuden singlen Maailma palaa. Sinkku on viimeinen poiminta tulevalta pitkäsoitolta Kun laulajat ovat lähteneet, mikä julkaistaan keväällä helsinkiläisen pienlevy-yhtiön Lil’ Beast Recordsin kautta. Biisin sävellys ja sanoitus ovat bändin keulamiehen, Juhani Mistolan, käsialaa. Sovituksesta vastaa taas koko bändi.

Maailma Palaa -lyriikkavideo

Maailma palaa on häpeämättömän tarttuva pop-kappale, josta on helppo kuulla musiikillisia viittauksia 1980- ja 1990-lukujen kotimaisten ja kansainvälistenkin artistien tyylikirjoihin. Teksti vie tematiikallaan biisin myös aikaan, jossa lauluilla oli sanoma, jokin ulkomusiikillinen merkitys.

Biisi maalaakin eteensä apokalyptisen näyn nykyajasta, jossa taiteilijat ja poliitikot vuorotellen julistavat totuuksia tarjoamatta kuitenkaan mitään uusia vastauksia. Ja tämä yön pimeinä tunteina pohtiessa turhauttaa. Laulun päähenkilö toteaakin kertosäkeessä kyynisesti, että ”maailma palaa, antaa palaa”. Toisaalta tämän lauseen voi helpostikin nähdä myös kaksimerkityksisenä. Maailman palaessa me voimme olla välinpitämättömiä tai sitten rohkeita. Biisin käännekohta kuullaankin väliosassa, jossa todetaan lohdullisesti, että ”ehkä tuhkasta nousee uusi lintu tai mullasta kasvaa uusi puu.”

Mistolan Lasiset Linnut tunnetaan hyvin energisistä keikoistaan ja hyvästä vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Levyn julkaisun myötä bändi toivookin saavansa viedä tätä hyvää tuulta mahdollisimman laajalti ympäri Suomea.

Mistolan Lasiset Linnut on:
Juhani Mistola (laulu, kitara, mandoliini, koskettimet)
Simppa Willberg (basso, laulu)
Lassi Luukkainen (rummut, laulu)
Matti Kuuppo (kitara, mandoliini, taustalaulu)

https://www.facebook.com/mistolanlasisetlinnut
https://www.instagram.com/mistolanlasisetlinnut/

spot_img