René Koivisto – mies, musiikko ja SINDY-yhteisön perustajajäsen

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Vuo Records

Jukka Hänninen alias TM Shuffle isännöi dubtechnoon ja deep houseen erikoistunutta vinyylilafkaa Vuo Recordsia. Juteltiin vähän levymerkin tämän hetken tunnelmista.

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Jaa somessa

Tapaamme René Koiviston kanssa toukokuisena iltapäivänä merellisessä ympäristössä. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja luonto vihertää pitkän ja kylmän talvikauden jälkeen. Tämän musiikin ja taiteen intohimoisen moniottelijan positiivisuus ja energia tarttuvat helposti. Eikä mikään ihme, niin idearikas, huomioonottava ja aikaansaava persoona on tämä omaa musiikkia tekevä, Suomen indieyhteisön SINDY:n toiminnanjohtaja ja energia-alan insinööri. René puhuu usein flow-tilasta, johon päästyämme rajat rikkoutuvat, kommunikaatio paranee ja jossa ideat syntyvät ja muuttuvat teoiksi.

René Koivistolta on tulossa uusi kappale “Iloa, hetken olen tässä” kappale. Biisi toimii siltana kokonaiseen albumiin “Olevassa olevaa”. Mutta millainen henkilö on René Koivisto? Miten musiikki syntyy ja mitä se merkitsee?

Mikä on sinulle tärkeintä elämässä?
Sisäinen rauha, rakkaus ja tarkoituksen löytäminen. Elämänkumppani. Elämän flow:n saavuttaminen.

Mistä tulet?
Olen syntynyt Tampereella vuonna 1994. Tampere tuntuu suorastaan luovuuden keskipisteeltä. Aivan kuin kaikki tiet alkaisivat sieltä. Muutimme 1994 syksyllä Vaasaan, jossa asuin yliopistovuosiin asti. Oman elämänpolun etsintä jatkui Turun kautta kohti Suomen Roomaa eli Raumaa.

Milloin musiikki tuli elämääsi?
Valokuvassa istun pienenä poikana haitari sylissäni. Samassa kuvassa ovat myös isäni, isoisäni ja isoisänisäni. Kaikki kovia soittajia, pelimanneja. Musiikki kulkee perheessä ja perinteet jatkuvat.

Millaista musiikkityyliä edustat/millaisesta musiikista pidät?
Pidän musiikista, joka on idearikasta, herättävää ja jolla on tarkoitus. Musiikista, joka tuntuu hyvältä.
Musiikkigenrellä ei ole minulle väliä, enkä katso erityisesti edustavani mitään tiettyä genreä. Katson olevani universaali artisti.

Kerro hieman SINDYstä, mitä se tekee?
Suomen indieyhteisön eli SINDYn tarkoitus on yhteisöllistää Suomen musiikkikentän itsenäisiä toimijoita, koska yhdessä meillä on parempi mahdollisuus nostaa yhteisön toimijoita suuremman yleisön tietoisuuteen. Yhteisömme koostuu musiikkikentän itsenäisistä tekijöistä ja upeista intohimoisista artisteista ja bändeistä, jotka tekevät musiikkia/taidetta rakkaudesta lajiin! Lisäksi mukana on useita soittolistojen ylläpitäjiä, joiden pitkäjänteinen kiinnostus löytää meille aina uutta kuunneltavaa on kultaakin arvokkaampaa. Toteutamme myös mahdollisuuksien mukaan promoa somessa.Yhteisömme toiminnan keskiössä on DISCORD keskustelufoorumi, jonne olemme kutsuneet kaikki listoillamme esiintyneet artistit viimeisten vuosien aikana.

Teet myös musiikkia. Mistä kertoo uusi kappaleesi “Iloa, hetken olen tässä”?
Hetkestä, josta löytyy ilo. Kaikki ympärillämme kasvaa hetkeksi. Sinä, minä, aurinko, tuuli, meri,
kommunikointi, linnun laulu, katseet ja äänenpainot. Yhdessä hetkessä koemme niin paljon. Kyse on
hetkessä olemisesta, elämän kauneudesta ja kyvystä löytää ilo. Koko albumin kokonaisuus tulee olemaan “Olevassa olevaa”. On mahtava tunne havahtua olemaan hetkessä kaikki aistit auki. Tuntuu, kuin kaikki tapahtuisi monessa tasossa, monia eri reittejä. Olemme sen kauniin hetken kaiken tulkitsijoita ja havainnoija. Kyseessä on flow-tila.

Kappaleessa on ilmeisesti kytköksiä SINDY-yhteisön muihinkin jäseniin?
Kyllä, mukana on Lofiraul, johon tutustuin yhteisön perustus/muodostumisvaiheessa. Hän on yksi SINDY-yhteisön perustajajäsenistä. Lofiraul kuratoi Spotifyssa myös SINDY sunnuntai -soittolistaa muiden soittolistojen ohella sekä toimii ylläpitäjän SINDY:n Discord- yhteisössä. Musiikkimaailma on nykyään hyvin kilpailtu ja pahimmillaan karu ympäristö, jossa voi olla hyvin haasteellista päästä alkuun. Ajatuksena yhteisön perustamisessa ja mukaan liittymisessä on ollut toisten auttaminen ja tukeminen. Yhteisöstä saa tukea ja turvaa sekä samaa ajatusmaailmaa jakavia artisteja ja tuottajia. Yhteisö on ollut alusta asti valon pilkahdus usein yksin toteutettavalle musiikintuotannolle.

Kuinka henkilökohtainen “Iloa, hetken olen tässä” on sinulle?
Se on hyvin henkilökohtainen, mutta sen on tarkoitus koskettaa ja tarjota elämys kaikille kuulijoilleen. Melodiat ja lyriikka tulevat suurimmalta osiltaan tiedostamattomasta, tunteiden lomasta. Musiikki on apuna tutkimusmatkalla omaan itseen, minuuden ymmärtämiseen.

Lempiasioita maailmassa?
Rakas elämänkumppani, läheiset ihmiset. Minua ympäröivät ihmiset saavat minut tuntemaan ja kokemaan. Tanssi, pianonsoitto, säveltäminen ja esiintyminen. Luonto, valo ja toisen kosketus ovat voimaannuttavia. Kun makaa rantakalliolla selällään, saa kosketuksen maahan. Maa antaa kontaktin, ankkuroi ja rauhoittaa.

“Iloa, hetken olen tässä” -kappaleen ja koko albumin teeman myötäilemänä: kenelle suuntaat sen? Keiden haluaisit sen kuulevan?
Ilon teema ja tämä kappale on suunnattu aivan kaikille ihmisille. Lähtökohtanani on herkkyys, voimakkaat aistisignaalit, tunteet ja mielikuvitus. Kappale edistää kommunikointia, avaa henkisesti ja rauhoittaa. Jokaisella on mahdollisuus löytää siitä omat juttunsa.

Mitä vielä haluat sanoa lukijoille? Millaiset terveiset haluat lähettää kauniisiin kesän päiviin?
Yli-iloisia kesäterveisiä kaikille! Musiikki nivoo ja tiivistää tunteet. Peace & Love! Muistetaan kukin omat tärkeimmät asiamme.

Haastattelu Jukka-Pekka Koivisto & Emotion Zinen toimitus

spot_img