Yokin uutuus on energinen, kepeä ralli, joka nostaa fiilikset kattoon hetkessä

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 13/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

Emotion Visa: Käärijä

Tämän kertaisen tietovisan aiheena on tuore euroviisuedustajamme Käärijä. Testaa...

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Monipuolista taidetta Helsingin juhlaviikoilla: Tanssia, klassikot ja basson voimaa

Monitaiteelliset Helsingin juhlaviikot esittelevät Akram Khanin tanssiteoksen ja Esa-Pekka Salosen johtaman sinfoniaorkesterin.

Jaa somessa

Oululaisen Yoki yhtyeen uunituore single Ees Taas julkaistaan perjantaina 21.10.2022 kaikissa suoratoistopalveluissa.

Kappaleen tarina on kevyt ja samaistuttava, joka pitää pilkkeen silmäkulmassa. Yöllisten jatkojen jammailusta alkunsa saanut biisi sai raaminsa Oulussa Tuiran siltoja ylittäessä, ja se on ehtinyt tulla tutuksi liveyleisölle vuosien mittaan.

Keikoilla pitkään kuultu Ees Taas on energinen voimabiisi, joka on julkaistavaan versioon saanut hieman uusia ulottuvuuksia. Biisin energia oli aiemmin kaikunut yhtyeen ja yleisön yhteisestä vuorovaikutuksesta, ja julkaistavaan versioon tätä haluttiin hieman muokata. Tuottaja Rauno Paananen työsti hieman kappaleen tasoa ja sovitusta – ja tasokashan siitä tuli.

”Tuiran silloilla voi todistettavasti syntyä niitäkin tarinoita, joita ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Ees ja Taas on juuri sellainen. Biisi on syntynyt kieli poskessa ja tuotannon idea oli pitää kieli edelleen siellä, mutta uskottavasti, leuka pystyssä kuitenkin. Biisi sovitus punoutuu introriffin ja tiukan bassolinjan ympärille köörilaulua unohtamatta”

Matti Parkkonen
Yoki-yhtye
vas. Laura Ronimus, Mikko Arvola, Elisa Koivupuro, Matti Parkkonen, Tommi Södö ja Jukka Vihermaa

Yoki vietti kesänsä keikkaillen koko bändin voimin sekä pienemmällä porukalla. Tutuiksi tulivat useat kaupungit ja muutamat festivaalit, sekä vanhojen kuulijoiden lisäksi myös uusia faneja. Bändin energinen livepreesens ei jäänyt keikkalavoilla huomiotta, mikä varmasti näkyy myös tulevan julkaisun kuulijamäärissä.

”Täähän on selkeä merkki valoisasta tulevaisuudesta”

”Kesä meni keikkoja tehdessä koko bändillä ja myös pienemmällä kombolla. Saatiin kesän aikana myös murrettua ulkoilmakeikkojen sateen kirous. Viime kesänä satoi lähes joka kerta, kun me oltiin lavalla. Nyt pilvet rakoilivat sopivasti aina Yokin soidessa. Täähän on selkeä merkki valoisasta tulevaisuudesta”

Matti Parkkonen

Keikkailujen ohjessa bändi ehti pitää myös pitkään kaavaillun mökkiretriitin, jossa keskityttiin uuden luomiseen. Useampi tulevaisuuden hitti pääsi jo hyvälle alulle, sekä monta akkaridemoa odottamaan vuoroaan. Loppuvuodelle on siis luvassa vielä lisää piristävän teeskentelemätöntä ja tunteiden väriloistoa julistavaa pop-rock musiikkia.

”Syksyn maali on saatella mökillä alkuun saadut biisit lopulliseen muotoonsa. Juuri nyt yksi niistä on työn alla siten, että seuraavakin julkaisu alkaa olla nauhoitusvalmiudessa. Voinee siis todeta, että meillä on mainitsemani valoisa tulevaisuus, kieli poskessa ja kova odotus saatella Ees ja Taas maailmalle”

Matti Parkkonen

Lähde JVR Agency Oy

spot_img