Miettinen: Suomipunk 1977-1981 (Like 2021) 384 s. -kirja-arvostelu

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Punk-yhtye Crackwhore iskee jälleen – Uusi single ”War on Drugs”

Punk-yhtye Crackwhore on iskenyt jälleen, julkaisten kiistanalaisen ja aikaa kuvaavan singlen "War on Drugs". Nyt ja tässä on musiikkimaailman puhutteleva uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Verdin Requiem ja Rocklegendoja Tampere-talossa Keväällä

Tampere-talon kevät houkuttelee musiikin ystäviä Verdin teoksella ja legendaarisilla rockartisteilla. Kansainvälinen ja kotimainen musiikkielämys tarjoaa kaikea oopperasta rockiin.

Jaa somessa

Vaikka tiesin, että tässä tuskin on minulle juuri mitään uutta, ainakaan kiinnostavaa, tätä kuitenkin odotti. Onhan se yleensä kivaa lukea punkista, uudestaan ja uudestaan.

Miettinen Suomi-punk

Ja olihan siellä puheenvuoroissa esim. hyvin harvoin julkisuudessa aikoinaankaan ollut Rubberduck Jones ja noita Ratsian tyyppejä. Ja Ratsiasta ja Jyri Honkavaarasta en taida saada ikinä tarpeekseni, en musiikista, enkä luettuna, vaikka mulla on kyllä se kirja Maalaispunkin päiväkirja, mikä pitkälti Ratsiasta kertoo ja tuskin bändistä enää paljoa enempää uutta löytyy.

Nämä ikiaikaiset esipunkkijutut, mitä tässäkin jauheetaan, eivät kyllä kiinnosta tippaakaan, ne on kuultu miljoona kertaa. Samoin joku Eppu Normaali ei ole kolahtanut millään lailla ikinä.

Mitään Kakolan Poikat-yhtyettä en ole ikinä kuullutkaan, nimen tainnut nähdä jossain Hilseessä, mutta annettakoon nämä nyt olla. Onhan kirjassa kuitenkin lyhyet artikkelit Honkavaaran lisäksi mm. Pete Malmista ja Johnny Hurskaasta (kaikki 3 muuten kuolleita), niin kyllä tämä positiiviseksi kääntyy.

Erityisesti suosittelen sellaisille, jotka eivät tuosta (vanhasta) suomipunkista juuri mitään tiedä ja kyseinen asia kiinnostaa. Mieluummin tämä kuin hirveä 2018 ilmestynyt Pertti Pulkkasen Me noustiin kellareista, joka oli suoraan koottu muiden tekemistä biografeista ja arveluttavaa, että moista edes joku julkaisi.

Teos löytyy painettuna sekä e-kirjana.

– V. Vahtera

spot_img