Miettinen: Suomipunk 1977-1981 (Like 2021) 384 s. -kirja-arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

The Protex -bändikatsaus

Protex on näitä alkuajan punkbändejä Pohjois-Irlannin Belfastista ja perustettiin vuonna 1978.

Jaa somessa

Vaikka tiesin, että tässä tuskin on minulle juuri mitään uutta, ainakaan kiinnostavaa, tätä kuitenkin odotti. Onhan se yleensä kivaa lukea punkista, uudestaan ja uudestaan.

Miettinen Suomi-punk

Ja olihan siellä puheenvuoroissa esim. hyvin harvoin julkisuudessa aikoinaankaan ollut Rubberduck Jones ja noita Ratsian tyyppejä. Ja Ratsiasta ja Jyri Honkavaarasta en taida saada ikinä tarpeekseni, en musiikista, enkä luettuna, vaikka mulla on kyllä se kirja Maalaispunkin päiväkirja, mikä pitkälti Ratsiasta kertoo ja tuskin bändistä enää paljoa enempää uutta löytyy.

Nämä ikiaikaiset esipunkkijutut, mitä tässäkin jauheetaan, eivät kyllä kiinnosta tippaakaan, ne on kuultu miljoona kertaa. Samoin joku Eppu Normaali ei ole kolahtanut millään lailla ikinä.

Mitään Kakolan Poikat-yhtyettä en ole ikinä kuullutkaan, nimen tainnut nähdä jossain Hilseessä, mutta annettakoon nämä nyt olla. Onhan kirjassa kuitenkin lyhyet artikkelit Honkavaaran lisäksi mm. Pete Malmista ja Johnny Hurskaasta (kaikki 3 muuten kuolleita), niin kyllä tämä positiiviseksi kääntyy.

Erityisesti suosittelen sellaisille, jotka eivät tuosta (vanhasta) suomipunkista juuri mitään tiedä ja kyseinen asia kiinnostaa. Mieluummin tämä kuin hirveä 2018 ilmestynyt Pertti Pulkkasen Me noustiin kellareista, joka oli suoraan koottu muiden tekemistä biografeista ja arveluttavaa, että moista edes joku julkaisi.

Teos löytyy painettuna sekä e-kirjana.

– V. Vahtera

spot_img