Yari & Miika: Hiekkalaatikolla/Soita polaroid (Hiljaiset Levyt HIKS-077) 2021 -sinkkuarvostelu

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Pekka Kytömäelle Tampereen kirjallisuuspalkinto

Pekka Kytömäki palkittiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla teoksellaan 'Historian pienmiehiä'.

Jaa somessa

Tämä on aikamoinen kulttuuriteko. Pelkästään sekin, että harvakseltaan nykysin levyttävä Yari on saatu studioon. Suurin ansio on kuitenkin se, että Hiekkalaatikolla-biisi on parasta Yaria sitten SE-yhtyeen Pahaa unta-levyn vuodelta 1980.

Tässä siis kaksi vanhaa uuden aallon sankaria yhdistävät voimansa (tai Yari ja Pojat-yhtye).

Yari & Miika:Hiekkalaatikolla/Soita polaroid
Kuva: Stupido Records

Hiekkalaatikolla on haikean nostalginen tarina nuoruudesta, joka jatkuu aina vain, kun ei tässä aikuistuakaan ole tarvinnut tai ehtinyt. Tulee mieleen vähän oma lapsuus/nuoruus, vaikken kyllä 70-luvulla juonut pulloa ruskaa, sammunut lasten keinuun ja housuun paskantanut (viimeksimainittua varmasti vuosikymmenen alussa, mutta ilman alkoholia). Kerrassaan valloittava esitys.

Soita polaroid jää pakostakin sen varjoon, vaikka ihan kelpoa Pojat-menoa onkin, ehkäpä siinäkin on osansa, että Miikan laulua on kuullut kaikki nämä vuodet 70-luvulta asti, mutta Yarilta ei tuollaista olisi enää odottanut, mies kun on tehnyt lähinnä elokuvamusiikkia silloin kun on tehnyt.

SE-yhtyeestä ja jälkeisistä muista yhtyeistä on jo hyvin paljon aikaa. Tälle projektille soisi jatkoa ja ainakin Junttila on pistänyt keikkavideota, missä soitetaan myös Hoodoo Gurusin What’s my scene suomeksi nimellä Mennään taas, eli mikä ettei.

OIKAISU: Tässä oli tieto uusintapainoksen ilmestymisestä, mutta kyseessä oli virhe.

Hienoa.

V. Vahtera

spot_img
Tämä on aikamoinen kulttuuriteko. Pelkästään sekin, että harvakseltaan nykysin levyttävä Yari on saatu studioon. Suurin ansio on kuitenkin se, että Hiekkalaatikolla-biisi on parasta Yaria sitten SE-yhtyeen Pahaa unta-levyn vuodelta 1980. Tässä siis kaksi vanhaa uuden aallon sankaria yhdistävät voimansa (tai Yari ja Pojat-yhtye). Hiekkalaatikolla...Yari & Miika: Hiekkalaatikolla/Soita polaroid (Hiljaiset Levyt HIKS-077) 2021 -sinkkuarvostelu