Loppuunmyyty Ruisrock teki vaikuttavan paluun 

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Odotetun festivaalin lavoilla yleisöä villitsivät valtavat maailmantähdet, kotimaiset huippuartistit ja useat nousevat nimet.

Ruisrock juhlittiin Turun merellisessä Ruissalossa 8.–10.7.2022 kahden kesän tauon jälkeen. Loppuunmyyty festivaali kokosi Ruissalon saareen viikonlopun aikana 105 000 festivaalivierasta.

Ruisrockia vietettiin kuluneena viikonloppuna. Loppuunmyyty festivaali kokosi jokaisena päivänä Turun Ruissalon saareen 35 000 juhlijaa, joille tarjoiltiin elämyksiä niin lavashown, yllätys-feattien kuin taiteenkin muodossa. Vaikka viikonlopun aikana nähtiin Suomen kesän kaikki puolet, ei lauantainen sade vaikuttanut festivaaliyleisön tunnelmaan.

”Festarialuetta kiertäessä oli todella selvää, että Ruisrock oli sekä yleisölle että esiintyjille todella odotettu tapahtuma. Tarjosimme loputtoman määrän hetkessä kiinni olevia elämyksiä, ja juuri tätä varten Ruisrock on olemassa. Tästä on todella innostavaa lähteä suunnittelemaan ensi vuoden festivaalia”,

iloitsee Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Niemelä lisää kuluvan kesän olevan selvästi tärkeä myös artisteille, joista moni on palannut festivaalilavoille pitkän pandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Suuria tunteita koettiin niin yleisön joukossa kuin lavoillakin.

Loppuunmyyty festivaali
Kuva: Petri Anttila / Ruisrock

Ainutlaatuisia hetkiä halki viikonlopun

Festivaali oli huippunimien juhlaa. Yleisön villinneen Major Lazerin TPS-paidat ja Martin Garrixin näyttävä lasershow nousivat puheenaiheiksi, kuten myös räp-sensaatio Megan Thee Stallionin järjestämät yhteisbileet Niittylavalla. Myös supertähti Playboi Carti lunasti kaikki yleisön artistille asettamat odotukset.

Festivaalilla esiintyneet kymmenenet kotimaiset artistit tarjoilivat yleisölle ainutkertaisia kokemuksia. Antti Tuiskun hengästyttävät koreografiat, Blind Channelin tuoreen albumin ensiesitys platinalevynjakoineen sekä lukuisat yllätys-featit ovat osoituksia Ruisrockin tärkeästä asemasta myös kotimaisten artistien silmissä.

”Tämä Ruisrock muistetaan pitkän tauon jälkeen kaikki odotukset lunastaneena festivaalina. On mahtavaa saada tuoda yhteen ensiluokkaiset artistit, huippuammattilaisista koostuva taustatiimi sekä aivan upea festivaaliyleisö. Ruisrockin kaltaiset tapahtumat todistavat ihmisten välisen kohtaamisten erittäin suuren merkityksen”,

sanoo Niemelä.

Perinteikäs Ruisrock järjestettiin 51. kerran. Tapahtuma myytiin loppuun kahden edellisen tapahtumavuoden tapaan: 105 000 festivaalivierasta, 110 esiintyjää ja historian suurin venuemäärä osoittivat yleisön luottamuksen Ruisrockia kohtaan säilyneen järkkymättömänä.

Lähde Ruisrock

spot_img