Loppuunmyyty Ruisrock teki vaikuttavan paluun 

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Odotetun festivaalin lavoilla yleisöä villitsivät valtavat maailmantähdet, kotimaiset huippuartistit ja useat nousevat nimet.

Ruisrock juhlittiin Turun merellisessä Ruissalossa 8.–10.7.2022 kahden kesän tauon jälkeen. Loppuunmyyty festivaali kokosi Ruissalon saareen viikonlopun aikana 105 000 festivaalivierasta.

Ruisrockia vietettiin kuluneena viikonloppuna. Loppuunmyyty festivaali kokosi jokaisena päivänä Turun Ruissalon saareen 35 000 juhlijaa, joille tarjoiltiin elämyksiä niin lavashown, yllätys-feattien kuin taiteenkin muodossa. Vaikka viikonlopun aikana nähtiin Suomen kesän kaikki puolet, ei lauantainen sade vaikuttanut festivaaliyleisön tunnelmaan.

”Festarialuetta kiertäessä oli todella selvää, että Ruisrock oli sekä yleisölle että esiintyjille todella odotettu tapahtuma. Tarjosimme loputtoman määrän hetkessä kiinni olevia elämyksiä, ja juuri tätä varten Ruisrock on olemassa. Tästä on todella innostavaa lähteä suunnittelemaan ensi vuoden festivaalia”,

iloitsee Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Niemelä lisää kuluvan kesän olevan selvästi tärkeä myös artisteille, joista moni on palannut festivaalilavoille pitkän pandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Suuria tunteita koettiin niin yleisön joukossa kuin lavoillakin.

Loppuunmyyty festivaali
Kuva: Petri Anttila / Ruisrock

Ainutlaatuisia hetkiä halki viikonlopun

Festivaali oli huippunimien juhlaa. Yleisön villinneen Major Lazerin TPS-paidat ja Martin Garrixin näyttävä lasershow nousivat puheenaiheiksi, kuten myös räp-sensaatio Megan Thee Stallionin järjestämät yhteisbileet Niittylavalla. Myös supertähti Playboi Carti lunasti kaikki yleisön artistille asettamat odotukset.

Festivaalilla esiintyneet kymmenenet kotimaiset artistit tarjoilivat yleisölle ainutkertaisia kokemuksia. Antti Tuiskun hengästyttävät koreografiat, Blind Channelin tuoreen albumin ensiesitys platinalevynjakoineen sekä lukuisat yllätys-featit ovat osoituksia Ruisrockin tärkeästä asemasta myös kotimaisten artistien silmissä.

”Tämä Ruisrock muistetaan pitkän tauon jälkeen kaikki odotukset lunastaneena festivaalina. On mahtavaa saada tuoda yhteen ensiluokkaiset artistit, huippuammattilaisista koostuva taustatiimi sekä aivan upea festivaaliyleisö. Ruisrockin kaltaiset tapahtumat todistavat ihmisten välisen kohtaamisten erittäin suuren merkityksen”,

sanoo Niemelä.

Perinteikäs Ruisrock järjestettiin 51. kerran. Tapahtuma myytiin loppuun kahden edellisen tapahtumavuoden tapaan: 105 000 festivaalivierasta, 110 esiintyjää ja historian suurin venuemäärä osoittivat yleisön luottamuksen Ruisrockia kohtaan säilyneen järkkymättömänä.

Lähde Ruisrock

spot_img