Rakastetun lauluntekijän elämäkerrassa ääneen pääsevät myös läheiset ja yhteistyökumppanit

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa

Jukka Kuoppamäen elämäkerta – Elämän mittainen laulu ilmestyy 31.8. Lauluntekijä täyttää 80 vuotta 1.9.

Elämäkerta on kunnianosoitus säveltäjämestarille itselleen, mutta myös kaikkien suomalaisten tuntemalle 50-vuotiaalle Sininen ja valkoinen -kappaleelle.

Jukka Kuoppamäki
Ari Mennander & Kaisa Rautanen: Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu (Docendo 2022), sidottu, 480 sivua.

Kuoppamäki käy läpi kirjassa nousunsa Suomen musiikkitaivaan huipulle, dramaattisen lähtönsä pappisseminaariin Saksaan, kohtalokkaan konkurssinsa ja nousun takaisin huipulle niin lauluntekijänä kuin laulajana.

Kirja antaa myös ensimmäisen kerran perusteellisen vastauksen siihen, miksei Kuoppamäki lukuisista lupauksista huolimatta koskaan palannut Suomeen vaan asuu yhä Saksassa. Pappina toisen merkittävän uran tehnyt Kuoppamäki onkin viettänyt yli puolet elämästään Saksassa.

Tällä kertaa Kuoppamäki ei muistele yksin vaan ääneen pääsevät myös lukemattomat läheiset ja monet hänen uraansa läheltä seuranneet avainhenkilöt, kuten Katri Helena, Jari Sillanpää ja Markku Veijalainen.

Kirja sisältää myös ainutlaatuista tietoa Sakari Topeliuksen ja Kuoppamäen sukuyhteydestä sekä muusikon henkisestä tiestä.

Jukka Kuoppamäki (s. 1942) tunnetaan lukuisista menestyshiteistään, kuten Pieni mies, R-a-k-a-s, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Hän on kirjoittanut uransa aikana yli 2000 kappaletta.

Jukka Kuoppamäki
Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu julkaistaan 31.8. Kuvassa Jukka Kuoppamäki (vas.), Kaisa Rautanen ja Ari Mennander.

Lähde Docendo

spot_img