Yhteiskunnan mutantit: Tää ei Oo koti

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Yhteiskunnan Mutantit luovat nimensä mukaisesti normeista poikkeavaa, juuri oikealla tavalla nyrjähtänyttä, punkista ja metallista siivilöivää rokkiaan Tää ei oo koti -kappaleen muodossa.

Tää ei Oo koti

Biisi käsittelee tämän päivän ilmiöitä, joissa kirkkaan ja kiiltävän pinnan alta paljastuu asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa. Kyse voi olla niin yritysten viherpesusta, ihmisten sosiaalisen median julkisivusta kuin koko kulutuskulttuurin nopeasti etenevästä tuhosta.

Biisissä yhdistyy sama vimmaisuus, mikä on aistittavissa alkuaikojen Sielun Veljien tuotannossa. Teron laulu tuo mieleen Tuomari Nurmion, mutta vihaisempana, kuin Tuomari koskaan on ollut.

“Todellinen kotimme on pinnassa lilluvia valheita niin paljon lähempänä. Se on syvällä ytimessämme, ja kaiken siitä välistä on kuoltava. On astuttava rohkeasti tuleen ja uskallettava luottaa valheellisten tarinoiden kuolinprosessin aikana koettavan tuskan keskellä siihen, että ainoa asia, joka ei pala tulessa on totuus”,

alleviivaa Tero Autero sanoituksen merkitystä.

“Tämä biisi avaa pelin, jonka maaliviivan takana häämöttää henkisestä kasvusta ja siihen johtavasta kipeästäkin matkasta kertova teemalevy. Katsotaan, miten yleisö uskaltaa lähteä tälle matkalle mukaan”,

veistelee kitaristi Markus Vähäaho lopuksi.
Kuva

Yhteiskunnan Mutantit

Jos halutaan jonkin asian erottuvan massasta tarvitaan kontrastia. Ja sitä Yhteiskunnan Mutanttien musiikista löytyy. Bändi puhaltelee rähisevän punkin ja kinkkisen rokin lemmentekojen jälkisavuja. Alunperin jo 2015 perustettu toimintaryhmä on julkaissut useamman kokopitkän ja ep:n. Koronavuosille ajoitettu horrostila katkaistaan kuin veitsellä nyt syyskuussa julkaistavalla Tää ei oo koti -singlellä.

“Bändin nimi on kuvaus sekä bändimme jäsenistöstä, että koko yhteiskunnasta. Erilaisuuden tavoittelu johtaa kaikkien tasapäistymiseen, eikä todellista erilaisuutta oikein osata, tai haluta nähdä. Kaikkien nimivaihtoehtojen joukosta tämä iski koko poppoon tajuntaan suoraan”,

kuvaa kitaristi ja perustaja Markus bändin nimen taustaa.

Mutanttien musiikki on oikea noitapata täynnä jäsenistön musiikillisia mausteita. Biisien nuottirivien välistä voi kuulla Mr. Bunglen, Clashin, Faith No Moren, CMX:n ja Nirvanankin tekosien rippeitä. Silti keitos maistuu vahvasti omaltaan, kaikkine herkullisene sattumineen.

“Alkuaikojen musiikki oli täynnä vihaa, joka jälkeenpäin tarkasteltuna kumpusi itseni sisältä bändin esitettäväksi. Onneksi ihmisyyteen kuuluu kasvamisen matka, ja nyt asioiden ja elämän ollessa enemmän valon puolella on mutanttien musiikkikin jalostunut isompaa yleisöä vähemmän allergisoivaksi”,

lataa laulaja Tero tarinaa sanoitusten takaa.

Yhteiskunnan Mutantit: Tää Ei Oo Koti

Esittäjä: Yhteiskunnan Mutantit
Kappale: Tää Ei Oo Koti
ISRC: GX5MY2261283
Kesto: 3:14
Teosto: OK

Säv: Markus Vähäaho
San: Tero Autero
Miksaus ja masterointi: Ismo Vuori

Yhteiskunnan Mutantit:

Piia Natri: basso
Markus Vähäaho: kitara
Tero Autero: laulu
Otto Plym: rummut

Lähde Raate Music

spot_img