Mäkelän kirjakeväässä heittäydytään puutarhatunnelmiin

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Jaa somessa

Kustannus-Mäkelän kevään valikoima sisältää 70 uutuutta ja 12 uusintapainosta. Vahvan perustan muodostavat perheen pienimpien katselu- ja kuvakirjat, lukemiseen johdattelevat helppolukuiset sarjat ja koululaisia kiehtovat tietokirjat.

Kirjan kansi

Kotimaiset suosikit saavat jatkoa: Kerttu Rahikan kirjoittamassa ja Nadja Sarellin kuvittamassa Elsa ja Lauri puutarhureina -kirjassa työnnetään sormet multaan, Lauri Hirvosen Kimurantissa kisakeikassa osallistutaan maastopyöräilykilpailuun ja Hanna Kökön Taktiikka pettää, Niki Dundee! -romaanissa Niki houkutellaan mukaan jalkapallon seurajoukkueeseen.

Heidi Viherjuuren ensimmäinen kuvakirja Ollaanko jo perillä? on omistettu kaikille, joiden mummola on kaukana ja matka sinne kestää pitkään. Hurmaavan kuvituksen on tehnyt Henna Ryynänen.

Verraton vauhtijahti

Vallu-sarjan uutuus Verraton vauhtijahti haastaa kisailemaan kaverin kanssa. Kumpi löytää Vallun ensin? Tämä kirja antaa tylsyydelle kyytiä!

Kansi
Kansi

Lasten kuvakirjoissa seikkailevat erilaiset kulkuneuvot, lohikäärmeet ja yksisarviset. Tunteet leiskuvat kirjoissa Joskus en vain tahdo ja Sulo Sorsan huono päivä, ja hellyyttä osoitetaan kirjoissa Olet rakas ympäri vuoden ja Lähetän sinulle haleja.

Kansi

Mervi Lindmanin Peppe-sarjan kaksi uutuutta Peppe osaa ja Peppen parhaat äänet naurattavat taatusti sekä taaperoa että lukuhetken aikuistakin.

Palkittu, Vorosen rosvoperheestä kertova helppolukuinen sarja on edennyt viidenteen osaan Vorosen perhe ja kipsikissan kirous. Tarjolla on runsaasti muutakin luettavaa monille taitotasoille: suuraakkosin tavutettuja, pienaakkosin tavutettuja ja selkeästi jäsenneltyjä tavuttamattomia kirjoja.

Katselukirjoissa Maisa matkustaa ambulanssilla ja roska-autolla ja Elmeri-norsu etsii ja löytää numeroita.

Lasten tietokirjoissa opitaan uutta ötököistä, kasveista, dinosauruksista ja piirtämisestä. Kaikki mitä olet tiennyt ötököistä on pötyä kumoaa yleisiä harhaluuloja hyönteisistä, ja Kasvien keksinnöt ylistää kasvien ominaisuuksia, joista ihmiset ovat ottaneet oppia.

Käytännön tietokirjat vievät luonnon äärelle. Suojaa puutarhasi tuholaisilta ja rikkaruohoilta johdattaa luonnonmukaisiin ja lempeisiin keinoihin hoitaa puutarhaa. Bokashi – Keittiötähteistä ravinteikasta multaa helposti ja ekologisesti neuvoo aivan uuden tavan kierrättää biojäte mullaksi.

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan makrameen, kirjonnan, neulonnan ja vesivärien parissa. Japanilainen makrameetaiteilija Chizu Takuma johdattaa Kauneimmat makrameelaukut -kirjassaan kauden tyylikkäimpien laukkujen solmeiluun. Keväinen luontoteema jatkuu Arounna Khounnorajin Kirjonta – Lumoavia luontoaiheita kirjoen -kirjan äärellä.

Uusintapainoksissa nähdään muun muassa kysytty Ekosiivoojan käsikirja sekä Ensimmäinen tunnekirjani ja Opitaan 100 sanaa.

Lähde Kustannus-Mäkelä Oy

spot_img