Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Curimus – Garden of Eden

Nykypäivän death metal ja rässi ovat jääneet itselläni melkoisesti...

Jaa somessa

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

Moikka! Kiva kun pääsitte haastatteluun. Kertoisitteko hieman bändistänne?

Yhtye

Ruma Planeetta on monipuolista suomenkielistä rock-musiikkia tekevä, ja orjallisesti harjoitteleva, sekä aktiivisesti keikkaileva yhtye. Vaikka yhtye sinänsä on nuori, koostuu se jo vuosia soittaneista henkilöistä, ja oletkin siis saattanut törmätä yhtyeen vokalistin Grazy Maman rouheaan ääneen musiikkimedioissa aikaisemmin.

Millaista musiikkia soitatte?

Yhtyeen kappaleissa soi laajan skaalan, eri rocktyylein maalailtuja tilannekuvia elämästä, ja sen tuotoksia on verrattu myös ”Rollareiden” aikaisiin rockhitteihin, kuten myös melodisuudessaan The Runaways yhtyeen henkeen.

Yhtye Ruma Planeetta ei kuitenkaan itse ajattele musiikkinsa tyylilajeja biisejä tehdessään mitenkään genresuuntaisesti, vaan tärkeintä on rock-musiikin soittaminen ja aivoituksien ilmentäminen kuultavaksi ja tärkeimpänä mainittakoon se, että soitto kulkee livenä.

Yhtye on julkaissut yhtyeen nimeä kantavan pitkäsoiton ”Ruma Planeetta 2019”, sekä ”Kesäsinglet 2022”.

Lauantaina 3.12. meillä on keikka Käpygrillillä. Osoite on Osmontie 5, 00610 Helsinki. Sisäänpääsy on ilmainen!

Uijui! Siistiä! Milloin ja missä yhtyeenne sai alkunsa?

Yhtyeemme sai alkunsa Vallilan soittotilojen hämärissä 2018, ja olemme suomenkielistä rockmusiikkia soittava, yhtye. Bändimme koostuu useista jäsenistä, jotka ovat soittaneet jo vuosia ennestään muusikoina.

Ketä ihailette ja pidätte esikuvananne?

Soittajiamme yhdistää toisistaan sopivasti poikkeava musiikkimaku, jonka kuitenkin nitoo yhteen rakkaus 60-70 luvun musiikkiin ja rock-ilmiöihin.

Onko teidän mielestänne artistin ulkonäöllä väliä?

Ulkomusiikilliset seikat eivät kiinnosta meidän yhtyettä.

”Musiikki edellä kuljettaessa. Ei voi olla muuta, kuin rehellisesti sitä mitä on. Keikalle ei mennä miettimään onko tukka hyvin, vaan sinne mennään soittamaan rockkia, vaikka se ei kaunista olisikaan”.

Sanoo Grazy Mama (ja naurahtaa).

Yhtyeen jäsenet

Mukana tähtilaivassa matkustavat seuraavat miehistön jäsenet, kitarakapteenit: Hannu Horttana ja Taneli Makkonen. Bassokannella Erno Auramo, sekä aluksen konehuoneessa rumpumoottori Mika Erkkinen. Kannella ilman avaruuspukua vähähappisissa vokaaleissa Grazy Mama.

Ruma Planeetta netissä

Kotisivut: Avaa kotisivut
Spotify: Avaa Spotify
Youtube: Avaa Youtube
Facebook: Avaa Facebook -sivut
Muu: Linkki vie Grazy Maman- youtube sivulle.

Wenla V.

spot_img