Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

Moikka! Kiva kun pääsitte haastatteluun. Kertoisitteko hieman bändistänne?

Yhtye

Ruma Planeetta on monipuolista suomenkielistä rock-musiikkia tekevä, ja orjallisesti harjoitteleva, sekä aktiivisesti keikkaileva yhtye. Vaikka yhtye sinänsä on nuori, koostuu se jo vuosia soittaneista henkilöistä, ja oletkin siis saattanut törmätä yhtyeen vokalistin Grazy Maman rouheaan ääneen musiikkimedioissa aikaisemmin.

Millaista musiikkia soitatte?

Yhtyeen kappaleissa soi laajan skaalan, eri rocktyylein maalailtuja tilannekuvia elämästä, ja sen tuotoksia on verrattu myös ”Rollareiden” aikaisiin rockhitteihin, kuten myös melodisuudessaan The Runaways yhtyeen henkeen.

Yhtye Ruma Planeetta ei kuitenkaan itse ajattele musiikkinsa tyylilajeja biisejä tehdessään mitenkään genresuuntaisesti, vaan tärkeintä on rock-musiikin soittaminen ja aivoituksien ilmentäminen kuultavaksi ja tärkeimpänä mainittakoon se, että soitto kulkee livenä.

Yhtye on julkaissut yhtyeen nimeä kantavan pitkäsoiton ”Ruma Planeetta 2019”, sekä ”Kesäsinglet 2022”.

Lauantaina 3.12. meillä on keikka Käpygrillillä. Osoite on Osmontie 5, 00610 Helsinki. Sisäänpääsy on ilmainen!

Uijui! Siistiä! Milloin ja missä yhtyeenne sai alkunsa?

Yhtyeemme sai alkunsa Vallilan soittotilojen hämärissä 2018, ja olemme suomenkielistä rockmusiikkia soittava, yhtye. Bändimme koostuu useista jäsenistä, jotka ovat soittaneet jo vuosia ennestään muusikoina.

Ketä ihailette ja pidätte esikuvananne?

Soittajiamme yhdistää toisistaan sopivasti poikkeava musiikkimaku, jonka kuitenkin nitoo yhteen rakkaus 60-70 luvun musiikkiin ja rock-ilmiöihin.

Onko teidän mielestänne artistin ulkonäöllä väliä?

Ulkomusiikilliset seikat eivät kiinnosta meidän yhtyettä.

”Musiikki edellä kuljettaessa. Ei voi olla muuta, kuin rehellisesti sitä mitä on. Keikalle ei mennä miettimään onko tukka hyvin, vaan sinne mennään soittamaan rockkia, vaikka se ei kaunista olisikaan”.

Sanoo Grazy Mama (ja naurahtaa).

Yhtyeen jäsenet

Mukana tähtilaivassa matkustavat seuraavat miehistön jäsenet, kitarakapteenit: Hannu Horttana ja Taneli Makkonen. Bassokannella Erno Auramo, sekä aluksen konehuoneessa rumpumoottori Mika Erkkinen. Kannella ilman avaruuspukua vähähappisissa vokaaleissa Grazy Mama.

Ruma Planeetta netissä

Kotisivut: Avaa kotisivut
Spotify: Avaa Spotify
Youtube: Avaa Youtube
Facebook: Avaa Facebook -sivut
Muu: Linkki vie Grazy Maman- youtube sivulle.

Wenla V.

spot_img