Mäkelän kirjakeväässä heittäydytään puutarhatunnelmiin

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Kustannus-Mäkelän kevään valikoima sisältää 70 uutuutta ja 12 uusintapainosta. Vahvan perustan muodostavat perheen pienimpien katselu- ja kuvakirjat, lukemiseen johdattelevat helppolukuiset sarjat ja koululaisia kiehtovat tietokirjat.

Kirjan kansi

Kotimaiset suosikit saavat jatkoa: Kerttu Rahikan kirjoittamassa ja Nadja Sarellin kuvittamassa Elsa ja Lauri puutarhureina -kirjassa työnnetään sormet multaan, Lauri Hirvosen Kimurantissa kisakeikassa osallistutaan maastopyöräilykilpailuun ja Hanna Kökön Taktiikka pettää, Niki Dundee! -romaanissa Niki houkutellaan mukaan jalkapallon seurajoukkueeseen.

Heidi Viherjuuren ensimmäinen kuvakirja Ollaanko jo perillä? on omistettu kaikille, joiden mummola on kaukana ja matka sinne kestää pitkään. Hurmaavan kuvituksen on tehnyt Henna Ryynänen.

Verraton vauhtijahti

Vallu-sarjan uutuus Verraton vauhtijahti haastaa kisailemaan kaverin kanssa. Kumpi löytää Vallun ensin? Tämä kirja antaa tylsyydelle kyytiä!

Kansi
Kansi

Lasten kuvakirjoissa seikkailevat erilaiset kulkuneuvot, lohikäärmeet ja yksisarviset. Tunteet leiskuvat kirjoissa Joskus en vain tahdo ja Sulo Sorsan huono päivä, ja hellyyttä osoitetaan kirjoissa Olet rakas ympäri vuoden ja Lähetän sinulle haleja.

Kansi

Mervi Lindmanin Peppe-sarjan kaksi uutuutta Peppe osaa ja Peppen parhaat äänet naurattavat taatusti sekä taaperoa että lukuhetken aikuistakin.

Palkittu, Vorosen rosvoperheestä kertova helppolukuinen sarja on edennyt viidenteen osaan Vorosen perhe ja kipsikissan kirous. Tarjolla on runsaasti muutakin luettavaa monille taitotasoille: suuraakkosin tavutettuja, pienaakkosin tavutettuja ja selkeästi jäsenneltyjä tavuttamattomia kirjoja.

Katselukirjoissa Maisa matkustaa ambulanssilla ja roska-autolla ja Elmeri-norsu etsii ja löytää numeroita.

Lasten tietokirjoissa opitaan uutta ötököistä, kasveista, dinosauruksista ja piirtämisestä. Kaikki mitä olet tiennyt ötököistä on pötyä kumoaa yleisiä harhaluuloja hyönteisistä, ja Kasvien keksinnöt ylistää kasvien ominaisuuksia, joista ihmiset ovat ottaneet oppia.

Käytännön tietokirjat vievät luonnon äärelle. Suojaa puutarhasi tuholaisilta ja rikkaruohoilta johdattaa luonnonmukaisiin ja lempeisiin keinoihin hoitaa puutarhaa. Bokashi – Keittiötähteistä ravinteikasta multaa helposti ja ekologisesti neuvoo aivan uuden tavan kierrättää biojäte mullaksi.

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan makrameen, kirjonnan, neulonnan ja vesivärien parissa. Japanilainen makrameetaiteilija Chizu Takuma johdattaa Kauneimmat makrameelaukut -kirjassaan kauden tyylikkäimpien laukkujen solmeiluun. Keväinen luontoteema jatkuu Arounna Khounnorajin Kirjonta – Lumoavia luontoaiheita kirjoen -kirjan äärellä.

Uusintapainoksissa nähdään muun muassa kysytty Ekosiivoojan käsikirja sekä Ensimmäinen tunnekirjani ja Opitaan 100 sanaa.

Lähde Kustannus-Mäkelä Oy

spot_img