Hanna van der Steenin Hylätyt on monitasoinen fantasiaseikkailu, jonka kaapuun on puettu osuvaa yhteiskuntakritiikkiä

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Jaa somessa

Hylätyt kertoo kolmesta sisaruksesta, villitukkaisesta Saarusta, näkymättömästä Jamista ja mykästä Madusta, jotka on hylätty ränsistyneeseen huvilaan metsän keskelle maailmassa, jota hallitsevat väkivaltaiset gammo-olennot. Heidän on käsketty piileskellä. Miksi?

Saaru, Jami ja Madu piileskelevät mökissä loputtomasti jatkuvan talven keskellä. Ainoa valopilkku heidän karussa elämässään on Lumottujen esitykset, joita he katselevat salaa ruoanhakureissuillaan läheisessä gammo-olentojen hallitsemassa vilagossa.

Hylätyt

Sisarukset eivät muista aikaa ennen huvilaa, eivätkä edes omia vanhempiaan. Kaikki muuttuu, kun salaperäinen kirje sysää heidät etsimään vastauksia kysymyksiinsä.

Hylätyt

Hylätyt on ajankohtainen, moderni fantasiaromaani maailmasta, jota hallitsee vallanhimon turmelema ja laittomasti vallan kaapannut hallitsija. Diktaattori orjuuttaa alamaisensa kutomansa valheiden verkon avulla, mutta onneksi on myös niitä, jotka näkevät verkonsilmien läpi.
Kirjailija Hanna van der Steen sai idean Hylättyihin jo vuonna 2014.

Käsikirjoitus kehittyi vuosien varrella ja koki muodonmuutoksia aivan viime metreille saakka. Sujuvasti vetävän seikkailutarinan rivien välistä löytyykin toinen taso, joka ammentaa nyky-yhteiskuntamme ongelmista. Onneksi lukijalle annetaan myös toivoa.

Hanna van der Steen on kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun käynyt, maailmallakin asunut suomalainen kirjailija. Hylättyjä ennen hän on kirjoittanut useita kiitettyjä nuortenkirjoja, mm. Tähtisilmät-sarjan sekä Punapipoinen poika -säeromaanin.

Lähde Kvaliti Kustannus

spot_img