Hanna van der Steenin Hylätyt on monitasoinen fantasiaseikkailu, jonka kaapuun on puettu osuvaa yhteiskuntakritiikkiä

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Hylätyt kertoo kolmesta sisaruksesta, villitukkaisesta Saarusta, näkymättömästä Jamista ja mykästä Madusta, jotka on hylätty ränsistyneeseen huvilaan metsän keskelle maailmassa, jota hallitsevat väkivaltaiset gammo-olennot. Heidän on käsketty piileskellä. Miksi?

Saaru, Jami ja Madu piileskelevät mökissä loputtomasti jatkuvan talven keskellä. Ainoa valopilkku heidän karussa elämässään on Lumottujen esitykset, joita he katselevat salaa ruoanhakureissuillaan läheisessä gammo-olentojen hallitsemassa vilagossa.

Hylätyt

Sisarukset eivät muista aikaa ennen huvilaa, eivätkä edes omia vanhempiaan. Kaikki muuttuu, kun salaperäinen kirje sysää heidät etsimään vastauksia kysymyksiinsä.

Hylätyt

Hylätyt on ajankohtainen, moderni fantasiaromaani maailmasta, jota hallitsee vallanhimon turmelema ja laittomasti vallan kaapannut hallitsija. Diktaattori orjuuttaa alamaisensa kutomansa valheiden verkon avulla, mutta onneksi on myös niitä, jotka näkevät verkonsilmien läpi.
Kirjailija Hanna van der Steen sai idean Hylättyihin jo vuonna 2014.

Käsikirjoitus kehittyi vuosien varrella ja koki muodonmuutoksia aivan viime metreille saakka. Sujuvasti vetävän seikkailutarinan rivien välistä löytyykin toinen taso, joka ammentaa nyky-yhteiskuntamme ongelmista. Onneksi lukijalle annetaan myös toivoa.

Hanna van der Steen on kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun käynyt, maailmallakin asunut suomalainen kirjailija. Hylättyjä ennen hän on kirjoittanut useita kiitettyjä nuortenkirjoja, mm. Tähtisilmät-sarjan sekä Punapipoinen poika -säeromaanin.

Lähde Kvaliti Kustannus

spot_img