Hanna van der Steenin Hylätyt on monitasoinen fantasiaseikkailu, jonka kaapuun on puettu osuvaa yhteiskuntakritiikkiä

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Eliel: kirja lapsen menettämisen tuskasta ja matkasta menetyksestä toipumiseen

Kirja muistuttaa elämän armottomuudesta ja arvaamattomuudesta. Joskus on hyvä seisahtua pohtimaan, mitä tarkoitusta varten täällä elää. On oltava valmis luopumaan kaikkein arvokkaimmistakin asioista. Miten sydän kestää ja käsittelee, on aina yksilöllistä. Ei ole oikeaa eikä väärää, on vain erilaisia elämiä. 

Jaa somessa

Hylätyt kertoo kolmesta sisaruksesta, villitukkaisesta Saarusta, näkymättömästä Jamista ja mykästä Madusta, jotka on hylätty ränsistyneeseen huvilaan metsän keskelle maailmassa, jota hallitsevat väkivaltaiset gammo-olennot. Heidän on käsketty piileskellä. Miksi?

Saaru, Jami ja Madu piileskelevät mökissä loputtomasti jatkuvan talven keskellä. Ainoa valopilkku heidän karussa elämässään on Lumottujen esitykset, joita he katselevat salaa ruoanhakureissuillaan läheisessä gammo-olentojen hallitsemassa vilagossa.

Hylätyt

Sisarukset eivät muista aikaa ennen huvilaa, eivätkä edes omia vanhempiaan. Kaikki muuttuu, kun salaperäinen kirje sysää heidät etsimään vastauksia kysymyksiinsä.

Hylätyt

Hylätyt on ajankohtainen, moderni fantasiaromaani maailmasta, jota hallitsee vallanhimon turmelema ja laittomasti vallan kaapannut hallitsija. Diktaattori orjuuttaa alamaisensa kutomansa valheiden verkon avulla, mutta onneksi on myös niitä, jotka näkevät verkonsilmien läpi.
Kirjailija Hanna van der Steen sai idean Hylättyihin jo vuonna 2014.

Käsikirjoitus kehittyi vuosien varrella ja koki muodonmuutoksia aivan viime metreille saakka. Sujuvasti vetävän seikkailutarinan rivien välistä löytyykin toinen taso, joka ammentaa nyky-yhteiskuntamme ongelmista. Onneksi lukijalle annetaan myös toivoa.

Hanna van der Steen on kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun käynyt, maailmallakin asunut suomalainen kirjailija. Hylättyjä ennen hän on kirjoittanut useita kiitettyjä nuortenkirjoja, mm. Tähtisilmät-sarjan sekä Punapipoinen poika -säeromaanin.

Lähde Kvaliti Kustannus

spot_img