Kinetic Orchestran uusi nykytanssiteos on surrealismista ammentava visuaalinen ilottelu

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Jaa somessa

Nykytanssiryhmä Kinetic Orchestran ja koreografi Jarkko Mandelinin uusin työ Like There’s No Tomorrow saa ensi-iltansa Helsingin kulttuurikeskus Stoassa keskiviikkona 7.12.2022.

Ikonisesta valokuvateoksesta inspiraationsa saanut nykytanssiteos pitää sisällään vauhtia, spontaaniutta ja yllättäviä sattumuksia.

Nykytanssiteos
Like There’s No Tommorrow -teos pohjautuu surrealismin taidesuuntaukseen, joka pyrkii ylittämään arkiteollisuuden rajoitteet ja kuvaamaan tiedostamatonta ja alitajuista. Kuva: Mikael Ahlfors.

Nykytanssiryhmä Kinetic Orchestran ja koreografi Jarkko Mandelinin uusin työ Like There’s No Tomorrow saa ensi-iltansa Helsingin kulttuurikeskus Stoassa keskiviikkona 7.12.2022. Ikonisesta valokuvateoksesta inspiraationsa saanut nykytanssiteos pitää sisällään vauhtia, spontaaniutta ja yllättäviä sattumuksia.

Neljän tanssijan tähdittämä nykytanssiteos Like There’s No Tomorrow tuo näyttämölle surrealistisen maailman, jossa ihmiset ja esineet järjestäytyvät yhä uudestaan ikuisessa luupissa. Inspiraationa teokselle on toiminut valokuvaaja Philippe Halsmanin ikoninen valokuvateos Dali Atomicus (1948), joka ikuisti surrealismin mestari Salvador Dalin, liikkeessä olevan veden, kolme kissaa ja tuolin kesken ilmalennon.

Like There’s No Tomorrow:n liikekielestä vastaava koreografi Jarkko Mandelin kertoo innostuneensa Halsmanin valokuvateoksessa juuri pysäytetystä hetkestä, jonka ympärille voi helposti kuvitella sekä menneen että tulevan.

”Samaan tapaan yritämme rakentaa teokseemme kaaria, jotka huipentuvat kirkkaisiin hetkiin ja kuviin. Nämä pysäytetyt kuvat jäävät toivottavasti elämään katsojien mieliin”,

Mandelin sanoo.

Teos tuo jatkoa Mandelinin rohkealle liikekielelle

Like There’s No Tomorrow jatkaa samaa uskaliasta ja visuaalisesti upottavaa liikemaailmaa, josta myös Mandelinin edellinen teos Gravity muistetaan. Teos sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 2021 yhteistyössä Helsinki Dance Companyn kanssa.

Like There’s No Tomorrow -teoksessa tanssivat niin ikään Gravityssa esiintyneet virtuoottiset tanssijat Anni Koskinen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen ja Oskari Turpeinen.

Like There’s No Tomorrow:n villi, yhä uudelleen rakentuva ja purkautuva maailma muodostuu valosuunnittelija Veli-Ville Sivénin visuaalisesti vahvasta skenografiasta ja palkitun pukusuunnittelija Maria Sirénin puvustuksesta. Äänimaailma on läpisävelletty, ja sävellystyön on tehnyt äänisuunnittelija, muusikko Janne Hast yhdessä kitaristi Petri Kauton kanssa.
Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, joka tunnetaan fyysisestä ja taidokkaasti eri tanssitekniikoita ja kamppailulajeja yhdistelevästä liikekielestään. Like There’s No Tomorrow ei ole tästä poikkeus. Stoan näytösten jälkeen esitys lähtee kiertueelle Jyväskylään, Kuopioon ja Turkuun.

 • Koreografia: Jarkko Mandelin ja työryhmä
 • Tanssi: Anni Koskinen, Kalle Lähde, Suvi Nieminen, Oskari Turpeinen
 • Pukusuunnittelu: Maria Sirén
 • Valosuunnittelu ja skenografia: Veli-Ville Sivén
 • Äänisuunnittelu ja sävellys: Janne Hast
 • Muusikot äänitteellä: Janne Hast ja Petri Kautto
 • Tuotanto: Kinetic Orchestra, Sanni Giordani, Sofia Suomalainen
 • Tukijat: Taike, Koneen säätiö, Helsingin kaupunki
 • Kesto: 60 minuuttia
 • Liput: 21,50 € / 14,50 € / 11 €

Stoan Esitykset

 • ke 7.12. klo 19.00 (ensi-ilta)
 • to 8.12. klo 19.00
 • pe 9.12. klo 19la 10.12. klo 19
 • su 11.12. klo 15

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img