Haastateltavana tamperelainen yhtye, SaintPolis

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Jaa somessa

Tänään minulla on ilo esitellä teille uunituore yhtye, SaintPolis! Yhtye mainitsee tyylilajikseen Americanan, rockin, indien ja alt-countryn.

Hei, ja kiva kun pääsitte haastatteluun! Mitä teidän musiikkirintamallenne kuuluu?

tamperelainen yhtye

Olemme tosiaan Tampereelta kotoisin oleva bändi, ja olemme nousseet todella nopeasti suomalaisen americanan kärkijoukkoon. Meiltä on pian tulossa ensimmäisen pitkäsoitto perjantaina 20. tammikuuta. 11 kappaletta sisältävä Gears of the Heart Change julkaistaan kaikissa suoratoistopalveluissa, ja levy ilmestyy myöhemmin keväällä myös vinyylinä. Sen voi jo halutessaan ennakkotilata suoraan bändiltä (saintpolisband@gmail.com)

Mahtavaa! Kertoisitteko, millaisia musiikillisia vaikutteita SaintPolis antaa?

Olemme ottaneet missiokseen luoda musiikillista siltaa Suomen ja myyttisen Amerikan välille, ja levyllä americanan ja alt-countryn juurilta ammennetut vaikutteet sulautuvat tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

”Meidän musiikillisen kotimme soundtrack löytyy Wilcon, Jayhawksin ja Tom Pettyn suunnalta. Ehkä  meidän musiikkia voisi parhaiten summata niin, että kitara helähtää, stemmat pölähtää ja melodia on  kuningas”,

toteaa bändin laulaja ja kitaristi Tomi Korhonen. 

Mitä instrumenttia soitat mieluiten ja miksi?

SaintPolisin musiikki kumartaa aika syvään amerikkalaisen kitaravetoisen rockin suuntaan, ja itselläni sylistä löytyykin useimmiten joko akustinen tai sähkökitara.

Onko teidän yhtyeen jäsenillä ollut aiempaa bändikokemusta, ennen SaintPolisia?

Kyllä! Vaikka SaintPolis on ollut kasassa vasta reilun vuoden, soittajien taustalta löytyy bändejä kuten SADETTA,  Epilä, Lepolan Akka & Kulkutauti, Rain Diary sekä power popin tuntijoille tutummat Cartoon Tree ja Ethel Suspense.  

Entä, mitäs keikkarintamallenne kuuluu? Onko tulossa keikkoja lähiaikoina?

Joo, meillä on levynjulkaisukeikka Tampereella Kulttuuritalo Telakalla lauantaina 21.1. Mukana on myös kitaravetoista indierockia soittava Tender Lakes. Liput keikalle saat mm. Tiketistä.

Bonus kysymys: Mitä juotavaa bäkkärille? Koskenkorvaa, siideriä, olutta..?

Oluella kilistellään, mutta vasta keikan jälkeen.

Jäsenet

  • Rane Hirvelä: rummut 
  • Jari Kangaskorte: basso ja taustalaulu 
  • Mika Korhonen: leadkitara ja taustalaulu 
  • Tomi Korhonen: laulu, komppikitara ja akustinen kitara 
  • Tytti Toppari: koskettimet ja taustalaulu 

SaintPolis netissä

Facebook: Avaa Facebook
Instagram: Avaa Instagram
Twitter: Avaa Twitter
Spotify: Avaa Spotify

-Wenla V. 

spot_img