Suomalainen muotoilu menestyy Madridissa

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Suomalaisen huippumuotoilijan Klaus Haapaniemen Beyond the Wilderness -näyttelyn Madridin Design Museossa on saanut jo 10 000 kävijää kahdessa kuukaudessa.

Beyond the Wilderness (espanjaksi Más allá de lo salvaje ) on Klaus Haapaniemi & Co:n ensimmäinen näyttely Espanjassa. Näyttely esittelee laajaan kirjon Haapaniemen luovasta työstä käsinkudotuista matoista muotiin ja keramiikkaan.

”Kävijämäärä on selkeä merkki suomalaisen muotoilun suuresta suosiosta Madridissa. Haapaniemen rikas eläinten ja luonnon maailma ihastuttaa espanjalaisia, jotka yleensä yhdistävät muotoilumme skandinaviseen minimalismiin eikä tälläiseen runsauteen”,

sanoo Pauliina Ståhlberg, Suomen Madridin-instituutin johtaja.

Näyttely valtaa museon koko neljännen kerroksen ja sisältää installaation, joka keskustelee museon kuuluisan valencialaisen 1700-luvun keittiön kanssa.

”Haapaniemi on moderni Willian Morris. Hänen työnsä on upeata.”, toteaa Sofia Rodríguez, Madridin Design Museon johtaja. ”Henkilökunta onkin ihastunut näyttelyyn ja se on museovalvojen suosikkipaikka. Kävijät kommentoivat, että he haluavat saada itselleen näitä kauniita esineita.”

Madridin Design Museossa (Museo Nacional de Artes Decorativas) on tehnyt yhteistyötä Suomen Madridin-instituutin kanssa jo vuodesta 2009 järjestäen isoja näyttelyitä, mm. Alvar Aallon antologia ja 100 esinettä Suomesta.

Beyond the Wilderness näyttely on esillä Madridin Design Museossa 29.1.2023 asti. Näyttelyn yhteydessä järjestetään 12 työpaja ja lapsille ja aikuisille ja opastettuja kierroksia.

Lähde Suomen Madridin-instituutti

spot_img