Haastateltavana tamperelainen yhtye, SaintPolis

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Tänään minulla on ilo esitellä teille uunituore yhtye, SaintPolis! Yhtye mainitsee tyylilajikseen Americanan, rockin, indien ja alt-countryn.

Hei, ja kiva kun pääsitte haastatteluun! Mitä teidän musiikkirintamallenne kuuluu?

tamperelainen yhtye

Olemme tosiaan Tampereelta kotoisin oleva bändi, ja olemme nousseet todella nopeasti suomalaisen americanan kärkijoukkoon. Meiltä on pian tulossa ensimmäisen pitkäsoitto perjantaina 20. tammikuuta. 11 kappaletta sisältävä Gears of the Heart Change julkaistaan kaikissa suoratoistopalveluissa, ja levy ilmestyy myöhemmin keväällä myös vinyylinä. Sen voi jo halutessaan ennakkotilata suoraan bändiltä (saintpolisband@gmail.com)

Mahtavaa! Kertoisitteko, millaisia musiikillisia vaikutteita SaintPolis antaa?

Olemme ottaneet missiokseen luoda musiikillista siltaa Suomen ja myyttisen Amerikan välille, ja levyllä americanan ja alt-countryn juurilta ammennetut vaikutteet sulautuvat tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

”Meidän musiikillisen kotimme soundtrack löytyy Wilcon, Jayhawksin ja Tom Pettyn suunnalta. Ehkä  meidän musiikkia voisi parhaiten summata niin, että kitara helähtää, stemmat pölähtää ja melodia on  kuningas”,

toteaa bändin laulaja ja kitaristi Tomi Korhonen. 

Mitä instrumenttia soitat mieluiten ja miksi?

SaintPolisin musiikki kumartaa aika syvään amerikkalaisen kitaravetoisen rockin suuntaan, ja itselläni sylistä löytyykin useimmiten joko akustinen tai sähkökitara.

Onko teidän yhtyeen jäsenillä ollut aiempaa bändikokemusta, ennen SaintPolisia?

Kyllä! Vaikka SaintPolis on ollut kasassa vasta reilun vuoden, soittajien taustalta löytyy bändejä kuten SADETTA,  Epilä, Lepolan Akka & Kulkutauti, Rain Diary sekä power popin tuntijoille tutummat Cartoon Tree ja Ethel Suspense.  

Entä, mitäs keikkarintamallenne kuuluu? Onko tulossa keikkoja lähiaikoina?

Joo, meillä on levynjulkaisukeikka Tampereella Kulttuuritalo Telakalla lauantaina 21.1. Mukana on myös kitaravetoista indierockia soittava Tender Lakes. Liput keikalle saat mm. Tiketistä.

Bonus kysymys: Mitä juotavaa bäkkärille? Koskenkorvaa, siideriä, olutta..?

Oluella kilistellään, mutta vasta keikan jälkeen.

Jäsenet

  • Rane Hirvelä: rummut 
  • Jari Kangaskorte: basso ja taustalaulu 
  • Mika Korhonen: leadkitara ja taustalaulu 
  • Tomi Korhonen: laulu, komppikitara ja akustinen kitara 
  • Tytti Toppari: koskettimet ja taustalaulu 

SaintPolis netissä

Facebook: Avaa Facebook
Instagram: Avaa Instagram
Twitter: Avaa Twitter
Spotify: Avaa Spotify

-Wenla V. 

spot_img