Julkisivujen takaa paljastuu työmaaelämän värikäs historia

Aiheeseen liittyvää

Mistolan Lasiset Linnut – Kun laulajat ovat lähteneet

Mistolan Lasiset Linnut on julkaissut esikoispitkäsoittonsa Kun laulajat ovat...

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Tschabalala Selfin ’Samasta korttelista’ saapuu EMMAan

Tschabalala Selfin 'Samasta korttelista' -näyttely EMMAssa kutsuu tutkimaan monimateriaalisia teoksia ja mustan identiteetin ilmentymiä.

Ivana Helsinki avaa myymälän Naantaliin

Ivana Helsinki avaa kesäksi monipuolisen pop up -myymälän Naantalin vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Snickarin taloon.

’Ai niin, minä olen muuten Lee’ palkittiin Punni-palkinnolla

Eveliina Talvitien kirjoittama ja Jani Ikosen kuvittama 'Ai niin, minä olen muuten Lee' voitti Lastenkirjainstituutin arvostetun Punni-palkinnon.

Jaa somessa

Tuomas Marjamäen kirja ’Julkisivun takaa’ tuo lukijoille yli 300 julkisivuremonttien tarinaa koomisista kommelluksista traagisiin tapahtumiin.

Kerrostalon julkisivuremontti kätkee sisäänsä tarinoita, jotka jäävät usein telineiden ja pressujen taakse piiloon. Nämä työmaiden hauskat, yllättävät ja joskus myös synkät sattumukset ovat nyt koottu yksien kansien väliin kirjassa Julkisivun takaa.

Kirja valottaa mm. kolmannesta kerroksesta putoamisia tai stadionin tornilla rapattuja kattoja. Paitsi vaarallisia tilanteita, myös ystävällistä nokittelua ja pilailua sisältyi työmaiden arkeen.

Tuomas Marjamäki haastatteli lähes 30 julkisivuammattilaista kirjansa tarinoita varten, jotka tuovat esiin alalla vuosien varrelle muodostuneita tarinoita rakentamisen historian sivuilta.

Tuomas Marjamäki, joka on tunnettu monista elämäkerrallisista teoksista ja lastenkirjoista, kertaa kirjassa myös oman isänsä ammattia tutkien.

Lähde Docendo

spot_img